Judoda hedef olimpiyatlarda madalya almak

- Türkiye Judo Federasyonu Genel Koordinatörü Yolcu: - "2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na 4 sporcuyla katılacağız. Olimpiyatlara artık katılmak yetmiyor, oralarda madalya almak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Judoda hedef olimpiyatlarda madalya almak


SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN - UĞUR SUBAŞI - Türkiye Judo Federasyonu Genel Koordinatörü Yavuz Yolcu, 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Yolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Yaz Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

Olimpiyatlarda judo branşında 4 milli sporcunun mücadele edeceğini anımsatan Yolcu, "Son olarak olimpiyatlara iki sporcuyla katılmıştık. Biz bunu iki katına çıkardık, daha da çok olabilirdi." dedi.

Yolcu, yoğun bir tempodan çıkan sporcuların bir hafta dinlendiğini, ardından erkek milli takımının Kartepe'de, kadın milli takımının ise Kaz Dağları'nda kampa başladığını anlattı.

"Olimpiyatlara artık katılmak yetmiyor, oralarda madalya almak istiyoruz." diyen Yolcu, şöyle devam etti:

"Çok az kaldı. Fiziki hazırlık devremiz var. Kondisyon yapmamız lazım, daha sonra da mindere geçerek rakiplerle aramızı kapatıp, oradan madalyalar almak istiyoruz. Şu anda teknik ekibimiz, federasyonumuz bütün hazırlığını yaptı. Kendimizi hazırladıktan sonra uluslararası platformda diğer ülkelerin sporcularıyla hazırlık maçları yapacağız. Allah bize bir sakatlık vermedikten sonra Türk milletinin duasıyla başarılara imza atacağımızı düşünüyorum."


- "Altyapıdan önemli sporcular yetişiyor"


Yavuz Yolcu, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisindeki Avrupa şampiyonalarının kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Öncelikle sağlıklı bireyler yetiştirmek istediklerini anlatan Yolcu, "Sağlıklı toplumdan gelen bu bireyler, güzel spor yaptıkları zaman uluslararası arenada İstiklal Marşı'nı çaldıracak, bayrağımızı göndere çekecek. Toplum olarak mutlu çocuklar istiyoruz. Bu olduktan sonra madalya her zaman geliyor. Biz çocuklarımızı iyi eğitmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yolcu, Türkiye'de judoya olan ilginin fazlasıyla arttığını, alt kategorilerde bile bin kişiyle Türkiye şampiyonası yaptıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Judo sporuna çok yoğun bir talep var. İlkokuldan lise ve üniversitelere kadar her kademede sporcularımız var. Genç sporcularımızın anne ve babaları da judo yapmak istiyor. Mindere çocuklarıyla gelip judo yapan annelerimiz var. Babalarımızın talebi var, çocuğunu getiriyor, bir süre sonra 'Hocam ben de katılabilir miyim?' diyor. Birkaç ilimizde bu tür projeleri de başlattık. Çok umutlu ve hızlı bir şekilde çalışıyoruz."

Yorumlar