İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün yeni teknik direktörü Avcı oldu

Spor Toto Süper Lig'e bu sezon yükselen İstanbul BBSK'nın tüm haklarının devredildiği İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, teknik direktör Abdullah Avcı ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.Geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyespor...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün yeni teknik direktörü Avcı oldu

Spor Toto Süper Lig'e bu sezon yükselen İstanbul BBSK'nın tüm haklarının devredildiği İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, teknik direktör Abdullah Avcı ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyespor adı altında mücadele eden ve bu yıl Süper Lig'e yükseldikten sonra ismini İstanbul Başakşehir Futbol Kulubü olarak değiştiren kulüp, geçmiş yıllarda takımı çalıştıran Abdullah Avcı ile 5 yıllık anlaşmaya vardı.

Çırağan Palace Kempinski'de düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ, Abdullah Avcı ile uzun süredir bir tanışıklığı olduğunu ve çalıştığını hatırlatarak, "Kendisi ile geçmişte büyük işler yaptık. Şimdi de çok önemli işler yapacağız. Abdullah Avcı ile 5 yıllık sözleşme imzalıyoruz. Bu ligde eksiden olduğu gibi sempatik halimizi hep koruyarak devam edeceğiz." dedi.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün yeni teknik direktörü Abdullah Avcı ise "İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 215 maça çıktım. Herkesin saygı duyduğu bir takım oluşturduk şimdi daha da tecrübelendik. Stadımız ve tesislerimiz bitti. Doğru modelle Türk futbolcusuna yatırım yapmak istiyoruz. Süper Lig'de herkesin saygısını kazanan bir takımla adım adım uzun vadeli hedeflere ulaşacağız. Umarım Türk futboluna örnek model oluruz." dedi.

Transfer çalışmaları hakkında da konuşan Avcı, "Bizim dönemimizden devam eden 8 oyuncu var, bu kadroya doğru dokunuşlar yaparak güçlendireceğiz. Teknik ekibimiz de yer alan isimler de belli, onları da kısa süre içerisinde açıklayacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

ABDULLAH AVCI'DAN '5+' ESPRİSİ

Bu arada İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ile teknik direktör Abdullah Avcı arasında imzalanan 5 yıllık sözleşme anında ilginç diyaloglar da yaşandı.

Abdullah Avcı'nın sözleşme imzalaması sırasında kendisinin yerine A Milli Takım'a Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü olarak gelen Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında imzalanan 5+2 yıllık sözleşmeye de ince bir gönderme yaptı.

Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın '5 yıl az mı?' cümlesiyle yaptığı espriye Avcı, "Bizim sözleşmemizde + yok, direkt 5 yıllık" dedi.

Avcı'nın bu cümlesi ise toplantıyı takip eden basın mensupları arasında, 'Abdullah Avcı, Fatih Terim'in 5+2 yıllık sözleşmesine gönderme yaptı' şeklinde yorumlandı.

CİHAN

Yorumlar