İspanya La Liga'da şampiyon yarın belli olacak

Dünya futbolunun önde gelen ülkelerinden İspanya'da şampiyon yarın oynanacak Barcelona - Atletico Madrid maçıyla belli olacak. Sadece İspanya'da değil tüm futbol dünyasında şampiyonunun merak edildiği La Liga'da Barcelona ile lider Atletico...

Google Haberlere Abone ol
İspanya La Liga'da şampiyon yarın belli olacak

Dünya futbolunun önde gelen ülkelerinden İspanya'da şampiyon yarın oynanacak Barcelona - Atletico Madrid maçıyla belli olacak.

Sadece İspanya'da değil tüm futbol dünyasında şampiyonunun merak edildiği La Liga'da Barcelona ile lider Atletico Madrid'in karşı karşıya geleceği maç saat 19.00'de başlayacak ve NTV Spor Smart'tan naklen ekranlara gelecek.

Şampiyonluk maçında son haftaya lider giren 89 puanlı Atletico Madrid'e, şampiyonluk için 1 puan yetecek. 86 puanlı Barcelona ise mutlu sona ulaşmak için kazanmak zorunda. Barcelona ile Atletico Madrid'i karşı karşıya getirecek dev maçı, yarın saat 19'dan itibaren, NTV Spor Smart'tan canlı olarak izlenebilecek.

BU SEZON 5 MAÇTA BARCELONA'YA KAYBETMEYEN ATLETİCO ŞAMPİYONLUĞU İSTİYOR

La Liga'nın perdesi, hayal edilebilecek en dramatik şekilde kapanacak. Şampiyonu Nou Camp Stadı'nın ev sahipliği yapacağı Barcelona - Atletico Madrid maçı belirleyecek. Bu sezon Barcelona ile oynadığı 5 maçı da kaybetmeyen; rakibini Şampiyonlar Ligi'nin dışına iten Atletico Madrid, 6. maçta da yenilmezse, 1996'dan bu yana ilk kez şampiyon olacak. Barcelona'ya ise 23. lig şampiyonluğu için galibiyet gerekiyor.

La Liga'yı bu sezon adeta kimse kazanmak istemiyor. Öyle ki; ilk 3 sırada bulunan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid, son 2 haftadır galip gelemiyor.

Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacak olan ve Diego Simeone yönetiminde rüya gibi bir sezon geçiren Atletico Madrid, ligde önce Levante'ye yenilip; ardından Malaga ile evinde berabere kalarak, şampiyonluk şansını elinin tersiyle itti. Atletico Madrid'liler yine de takımlarına güveniyor.

Ancak 2002'nin Bayer Leverkusen'i de akılların bir köşesinde. Hiç kimse, Bundesliga ve Almanya Kupası şampiyonluğunu son anda kaybedip; Şampiyonlar Ligi finalinde de Real Madrid'e boyun eğen o takımın kaderini paylaşmak istemiyor.

Atletico Madrid birçoklarına göre, Avrupa'nın en iyi savunma yapan takımı. Ancak Madrid ekibi son dönemde gol yollarında çok zorlanıyor. Takım Şubat ayından bu yana bir maçta 2 gol atmayı başaramadı. Bu durumda, sezona çok iyi giren Diego Costa'nın, sakatlıkların da etkisiyle form düşüklüğü yaşamasının etkisi büyük.

BARCELONA, SİMEONE ÖNCESİNDE ATLETİCO'YA 11 MAÇTA 38 GOL ATMIŞTI

Barcelona ise kaybettiğini düşündüğü şampiyonluğu ele geçirmek için son şansını kullanacak. 3 hafta önce lig bitmiş gibi davranan; barbekü partilerine katılan Barcelona’lı oyuncular, şimdi ellerine geçen 'şampiyonluk' fırsatını değerlendirmeye çalışacak.

Şampiyonluk şansını yeniden yakalayan ve bir dönem sezonun son maçında Rivaldo'nun rövaşata ile 90+4'te attığı golle şampiyonluk yaşayan Barcelona aynı hayallari kuruyor. Ancak Katalan ekibi bu sezon Atletico Madrid'e bir türlü üstünlüğünü kabul ettiremedi. Diego Simeone'nin göreve gelmesinden önce oynanan 11 maçta, Atletico Madrid'e 38 gol atan Katalan ekibi, galibiyet alamadığı son 5 maçta, sadece 2 kez fileleri havalandırabildi. Geçmişte Atletico'nun canını en çok yakan oyuncu Lionel Messi ise son 6 maçtır Madrid ekibine gol atamıyor.

TÜM DÜNYA İZLESİN DİYE MAÇIN YAYIN SAATİ VE GÜNÜ DEĞİŞTİRİLDİ

Bu arada karşılaşmanın tüm dünyada yüzmilyonlarca kişiyi ekran başına çekmesi bekleniyor. İspanya Futbol Federasyonu bu ilgiden dolayı karşılaşmanın gününü ve yayın saatini değiştirdi. Bilet fiyatları ise el yakıyor.

Barcelona kulübü, en pahalı bileti 245 euro; bir başka deyişle 705 liraya satışa çıkardı. Dev Nou Camp Stadı'nın en üst tribünlerinden maçı izlemek içinse yaklaşık 270 lira ödemek gerekiyor.

Barcelona, bu maçla birlikte kaptanı Carles Puyol'a da resmen veda edecek. Karşılaşma öncesi, Puyol için bir tören düzenlenecek. Sakatlıkları süren Neymar ve Jordi Alba'nın forma giymeleri zor görünüyor. Kalça sakatlığı nedeniyle son 8 maçı kaçıran Pique'nin ise ilk 11'deki yerini alması bekleniyor.

Son yılların en dramatik finalinden biri olarak gösterilen Barcelona - Atletico Madrid mücadrelesinden kimin gülerek ayrılacağı merak edilirken, Atletico Madrid'de sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor. Teknik direktör Diego Simeone, elindeki en güçlü kadroyla sahaya çıkacak.

LA LİGA'DA SON HAFTANIN PROGRAMI

Bugün

22.00 Malaga - Levante

Yarın

17.00 Real Madrid - Espanyol

19.00 Barcelona - Atletico Madrid

23.00 Valencia - Celta Vigo

18 Mayıs Pazar

13.00 Real Sociedad - Villarreal

19.00 Osasuna - Real Betis

19.00 Valladolid - Granada

19.00 Almeria - Athletic Bilbao

19.00 Rayo Vallecano - Getafe

22.00 Sevilla - Elche

CİHAN

Yorumlar