İsmail Akçay Yol Koşusu, 4 Eylül'de yapılacak

- Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: -"İsmail Akçay, atletizm içindeki yerini en üst seviyede korumaya devam etmektedir"

Google Haberlere Abone ol
İsmail Akçay Yol Koşusu, 4 Eylül'de yapılacak


İSTANBUL (AA) - Türk atletizm tarihinin en başarılı maratoncularından İsmail Akçay adına bu yıl 8.'si düzenlenen İsmail Akçay Yol Koşusu, 4 Eylül Pazar günü Balıkesir'de yapılacak.

Koşuyla ilgili Ataköy Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısına federasyon başkanı Fatih Çintimar, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile 74 yaşındaki efsane atlet İsmail Akçay katıldı.

Fatih Çintimar, İsmail Akçay'ın örnek alınması gereken bir atlet olduğunu dile getirerek, "İsmail Akçay, Türkiye'de olimpiyatta ilk 10 içinde yer aldıktan sonra antrenörlük yapan tek isim. İlerlemiş yaşına rağmen örnek ve destek olmayı hiç bırakmadı. 'Şampiyon olarak kalıp, şampiyon olarak hizmet etmek istiyorum' deyip, o düşüncelerle bugüne kadar atletizm içindeki yerini en üst seviyede korumuş ve korumaya devam etmektedir." diye konuştu.

Zekai Kafaoğlu da yol koşusunun gelişmesi için yoğun çaba harcadıklarını anlatarak, "İsmail Akçay ağabeyimiz sporu hiç bırakmamış ve şu anda da bizim Altıeylül Belediyesi Spor Kulübü'nde antrenörlük yapıyor. Hala atlet yetiştiriyor. Biz İsmail Akçay ağabeyimizin gelecek nesillere daha iyi aktarılabilmesi için çalışıyoruz. Bir idol olması için geçen yıl adının verildiği parka heykelini diktik. Bunu da çok anlamlı buluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Meksika'da 1968 yılında yapılan olimpiyatlarda maratonda 4. olarak Türk atletizmi adına büyük bir başarıya imza atan İsmail Akçay da başarılarında basının önemli paya sahip olduğunu belirterek, "Basın beni daima destekledi. Geçenlerde Aziz Yıldırım bir basın toplantısında 'İsmail Akçay koştuğu dönem boy boy resimli haberler çıkardı' demiş. Hak ettim ki beni göklere çıkardınız. Bu organizasyonu yapanlara çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kayıtların bugün başladığı 12 kilometrelik koşuda, 150 kadın ve 250 erkek olmak üzere 400 atlet ter dökecek. Ayrıca halk koşusunun da yapılacağı organizasyonda dereceye giren sporculara para ödülü verilecek.

Yorumlar