İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası

- İran'da yapılan şampiyonada Seyfullah Karadeniz, 85 kilo grekoromen stilde dünya ikincisi oldu

Google Haberlere Abone ol
İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası

ÇANKIRI (AA) - İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda Seyfullah Karadeniz, 85 kilo grekoromen stilde dünya ikinciliğini elde etti.

İran'da yapılan şampiyonada milli güreşçi Karadeniz, 3 rakibini yenerek dünya ikincisi oldu. Kendisi de işitme engelliler olimpiyat şampiyonu olan ağabeyi Seyfettin Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşini uzun zamandır bu şampiyonaya hazırladığını ifade etti.

Dünya ikinciliğini duyunca çok mutlu olduklarını belirten Karadeniz, "Seyfullah geçtiğimiz yıl Avrupa şampiyonu oldu. Bu yıl, bu şampiyonada bizi en iyi şekilde temsil etmesi için elimizden geldiğince çalıştık. Tüm hazırlıklarımızı yaparak şampiyonaya hazırlandık." dedi.

Kardeşinin üç rakibini yenerek finale yükseldiğini aktaran Seyfettin Karadeniz, "Finalde Ukraynalı rakibine yenilerek dünya ikincisi oldu. Biz kürsünün en üstünde yer almasını isterdik ama bu da çok önemli bir başarı. Orada, dünya arenasında bayrağımız dalgalandı ve marşımız okundu. Bu da çok önemi bir başarı." diye konuştu.

Seyfettin Karadeniz, kardeşinin çarşamba günü Türkiye'ye döneceğini söyledi.





Yorumlar