İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye finalde

Samsun'da devam eden Dünya Erkekler 21 Yaş Altı İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, yarı final mücadelesinde Litvanya'yı 97-60 yenerek finale çıktı.    Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynanan final...

Google Haberlere Abone ol
İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye finalde

Samsun'da devam eden Dünya Erkekler 21 Yaş Altı İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, yarı final mücadelesinde Litvanya'yı 97-60 yenerek finale çıktı.

    Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynanan final mücadelesinde Türkiye, finale çıkarak ABD-İsrail maçının galibini beklemeye başladı. Maçın başından itibaren rakibine önemli bir üstünlük kuran Millilerimiz, ilk periyodu 21-10 üstün geçerken, devreye 51-18 gibi önemli bir farkla gitti. Maçın kontrolünü elinden bırakmayan Türkiye, üçüncü periyotta 74-36 gibi büyük bir farkı yakalarken, maç karşılıklı basketlerle 97-60 sona erdi. Bu galibiyetin ardından Türkiye, finale yükseldi.

    Öte yandan turnuvada beşincilik için oynanan maçlarda Rusya, Meksika'yı 74-39, Polonya, Arjantin'i 111-65 yendi. Rusya ile Polonya arasında beşincilik, Meksika ile Arjantin arasında ise yedincilik maçları yapılacak.

CİHAN

Yorumlar