INAS Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası'na doğru

- Özel sporcular, 30 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek şampiyona için kampa girdi

Google Haberlere Abone ol
INAS Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası'na doğru

ANKARA (AA) - Özel sporcular, 30 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek INAS Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası için başkentte kampa girdi.

Naili Moran Pisti'nde düzenlenecek şampiyonaya milli takım sporcuları günde çift idman yaparak hazırlanacak. 7 antrenör eşliğinde kampta bulunan 22 sporcu, 17 ayrı kategoride madalya arayacak. Milliler şampiyonada, 100, 200, 400, 800, 1500, 3 bin, 5 bin, 10 bin metre, 4X100 bayrak, 4X400 bayrak, heptatlon, gülle atma, uzun atlama, çekiç atma, disk atma, cirit atma ve 3 adım atlama kategorilerinde yarışacak.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt, şampiyonada, son olarak İtalya'da yapılan organizasyonda elde ettikleri 15 madalyanın üstüne çıkmak istediklerini söyledi.

Şampiyona ile ilgili AA muhabirine bilgi veren Kurt, "Şampiyonada hedefimiz 15 madalyanın üstüne çıkabilmek. Son dönemde özel sporcuların yarışmalarında elde ettiğimiz başarılar ortada. Bunları daha geliştirerek, daha yukarılara taşımak istiyoruz. Son Avrupa Şampiyonası'nda bir kızımız heptatlonda ilk kez birinciliği kazanarak bir ilke imza atmıştı. Ankara'da düzenlenecek şampiyonada da bunları tekrar etmek istiyoruz." diye konuştu.



Yorumlar