İlker Avcıbay: Israrla kaleci olmayı istedim

Kasımpaşa kalecisi İlker Avcıbay, kalecilerin zihinsel olarak rahat olabilmeleri için fiziksel olarak da hazır olmaları gerektiğini söyledi.    Kasımpaşa Kulübü'nün hazırladığı "Bire bir" programına katılan takımın...

Google Haberlere Abone ol
İlker Avcıbay: Israrla kaleci olmayı istedim

Kasımpaşa kalecisi İlker Avcıbay, kalecilerin zihinsel olarak rahat olabilmeleri için fiziksel olarak da hazır olmaları gerektiğini söyledi.

    Kasımpaşa Kulübü'nün hazırladığı "Bire bir" programına katılan takımın ikinci kalecisi İlker Avcıbay, açıklamalarda bulundu. İlk olarak futbol hayatına nasıl başladığını anlatan tecrübeli kaleci, "Futbola Adana Gençlerbirliği takımında başladım. Amatör bir takımdı. Onbeş-onaltı yaşıma kadar orada devam ettim. Alt yapın eğitimimi aldım. Daha sonra liseyi bitirince üniversite sınavlarına girdim. Fırat Üniversitesi’ni kazandım. Benim kazandığım üniversitenin okul takımı da profesyonel ligdeydi. Orasıyla görüştüm ve antrenmanlara çıktım. Benim antrenmanlara çıktığım hafta oynadığım takımımdaki kaleci kırmızı kart gördü. Hakeme saldırdı ve 6 maç ceza aldı. İkinci kalecinin ise antrenmanda kolu kırıldı. Haliyle ellerinde kaleci kalmıyor. Bende o hafta denemeye çıkıyordum bu şekilde önüm açıldı. Gittiğim hafta kaleye geçtim. Güzelde bir sezon geçirdik ve o sene şampiyon olduk. Şuanın PTT 1. Lig’ine çıkmış olduk. Daha sonra beni Elazığspor fark etti transfer etti. 3 sezon oynadım orada da. Sonra sırasıyla Denizli, Altay, Antalya, Adana, Konya, Manisa şimdide Kasımpaşa’dayım.” diye konuştu.

    "Kaleci olmaya neden karar verdiniz?" sorusuna ise İlker Avcıbay, “Tam bilmiyorum ama benim içimde vardı sanırım. İlk başladığımda beni libero veya stoper olarak düşünüyorlardı. Ama ben ısrarla kaleci olmayı istedim. Bu kendi içimde seçtiğim bir karardı. Sanırım altyapı hocalarım da bende ki o yeteneği gördü ve kabul ettiler. Kimseyi örnek almadım bunu seçerken. Rol modelim yoktur onun için. Yazılmış bir yazgı var buna çok inanıyorum. Nice başarılı kaleciler benim yaşadığım şuan ki yerlere gelemeyebiliyor.” şeklinde cevap verdi.

    Tecrübeli eldiven "Kaleciler maçlara nasıl hazırlanır?" şeklinde sorulan soruya ise şöyle cevap verdi: “Bizim toplumumuzda tam yok futbola bu bakış açısı. Ama Avrupa’da kaleciliğin ayrı bir şey olduğunu kabul ediyorlar. Bizde de yavaş yavaş bu algı oluşuyor. Çünkü bizim antrenman şeklimiz mental olarak çok daha başka. Fiziksel olarak çok değil ama ruhsal olarak çok yoruluyoruz. Önemli olan da buna hazır olmak. Buna hazır olabilmek içinde sahada çalışmış olman lazım. O sebepten dolayı tam çalışmamışsan öz güvenin olmaz ama çalışmışsan çıkar çok güzel oynarsın. Kaleciliğin en ince noktası bu bence. Hazırlanmak böyle hazırlanmaktır aslında. Zihinsel olarak hazır olman için fiziksel olarak da hazır olman lazım.”

DÜNYA KUPASINDA FAVORİM ALMANYA

2014 Brezilya Dünya Kupası’nda favorisinin Almanya olduğunu ifade eden Avcıbay, Messi ve Ronaldo’nun ise takımlarından dolayı şanssız olduğunu ama Ribery’nin bu Dünya Kupası’nda öne çıkacağını düşündüğünü belirtti. Kaleci olarak ise favori olarak Real Madrid’in kalecisi Casillas’ı gördüğünü sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar