HTF Başkanı Murat Gedik: Temennimiz Hollanda'nın şampiyon olmasıdır

Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası'nda B Grubu'nda mücadele edecek Hollanda'ya bu ülkede yaşayan Türkler'de büyük destek veriyor. Hollanda'da bulunan Türk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Hollanda Türk...

Google Haberlere Abone ol
HTF Başkanı Murat Gedik: Temennimiz Hollanda'nın şampiyon olmasıdır

Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası'nda B Grubu'nda mücadele edecek Hollanda'ya bu ülkede yaşayan Türkler'de büyük destek veriyor. Hollanda'da bulunan Türk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik, "Holllanda'nın başarılı olmasını istiyoruz." dedi.

Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik, toplumları bir araya spor ile getirip onları bir birleriyle tanıştırmanın önemli olduğunu belirterek, "Bu turnuvaların en büyüklerinden biri de Dünya Kupası organizasyonlarıdır. Bu yıl Brezilya'da yapılacak olan bu organizasyon yine toplumlar arasında heyecan yaratıp sabırsızlıkla gün sayımına sebep olmaktadır. Biz de Hollanda'da yaşayan Türkler olarak yaşadığımız ülkeyi destekliyoruz." dedi.

HOLLANDA'NIN BAŞARISINI BEKLİYORUZ

Hollanda'da yaşayan Türkler olarak elbette Türk Milli Takımı'nın katılamamasını üzüntüyle karşıladıklarını da belirten Başkan Murat Gedik, "Türkiye'nin Brezilya'da olmamasının üzüntüsünü yaşamaktayız. Fakat yaşamış ve bir parçası olduğumuz ülkenin yani Hollanda'nın katılımı biraz da olsa bu üzüntümüzü gidermektedir." diyerek şöyle konuştu:

"Hep beraber Hollanda'nın başarısını bekliyor ve bu başarıya gidecek olan adımları takip ediyoruz. Hollanda'daki ev komşumuz, iş ve öğrenci arkadaşlarımızla aynı heyecanı yaşıyor ve paylaşıyoruz. Hollanda'nın bu turnuvada başarıya ismini yazdırması biz Türk insanını elbette sevindirecektir.

Türk iş adamlarımızın ve bazı sivil toplum kuruluşlarımızın lokallerini Hollanda milli takımını destekler biçimde hazırladıklarını görmekteyiz. Temennimiz Hollanda'nın güzel bir netice almasıdır, hatta temennimiz şampiyon olmasıdır."

Brezilya'nın ev sahipliğinde 12 Haziran - 13 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Dünya Kupası'nda oluşan gruplar şöyle:

A Grubu: Brezilya, Hırvatistan, Meksika, Kamerun

B Grubu: İspanya, Hollanda, Şili, Avustralya

C Grubu: Kolombiya, Yunanistan, Fildişi Sahili, Japonya

D Grubu: Uruguay, Kosta Rika, İngiltere, İtalya

E Grubu: İsviçre, Ekvador, Fransa, Honduras

F Grubu: Arjantin, Bosna-Hersek, İran, Nijerya

G Grubu: Almanya, Portekiz, Gana, ABD

H Grubu: Belçika, Cezayir, Rusya, Güney Kore

CİHAN

Yorumlar