Hollanda-Türkiye maçında yayın krizi yeniden hortladı!

Hollanda-Türkiye maçında naklen yayın krizinin halen devam ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda-Türkiye maçında yayın krizi yeniden hortladı!
Hollanda-Türkiye maçında naklen yayın krizinin halen devam ettiği ortaya çıktı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, Hollanda ile 28 Mart Cumartesi günü oynanayacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçına iki gün kala çözüldüğü ileri sürülen naklen yayın krizinin halen devam ettiği ortaya çıktı.

Gerek yayıncı kuruluşun, gerekse ulusal maçların yayınını elinde bulundurup pazarlayan yayıncı kurul içinde devam eden yazışmalar sonucu, son şekilde GSGM devreye girerken, 'Söz konusu ticari ve yasal duruşumuz değişmeksizin maçı yayınlama kararı aldık' şeklindeki izahat ise krizde yeni bir sayfa daha açılmasına neden oldu. Maçı naklen yayınlaması gereken kuruluş, borcu ödemeyi taahhüt etmeyip, 'TMSF'nin satacağı yeni malikinden öğrenim edilsin' izahatsını yaptıktan sonra işler iyice sarpasardı. Son hal ise şöyle gelişti:

Bakanlığın devreye girmesiyle yayınlanacağı açıklanan Hollanda-Türkiye ulusal maçının ekrana gelmesi yeniden tehlikeye girdi. Edinilen bilgiye nazaran tahsilat yapılmadığı zaman bünyesinde UEFA'dan istikbal ulusal maç sinyalinin de yayıncı kuruma intikali mümkün olmayan bir duruma gelecek. Bu hal şu anda maçın üçüncü bir yazışma neticesinde yeniden yayınlanamayacağı anlamına geliyor. UEFA ile yapılan sözleşmede 500 küsür maçı kapsayan paketin satıldığı kanal ödeme yapmadığı ve yapmamakta ısrar ettiği için, UEFA da bu ihaleden ötürü kendisine ödeme yapılmayacağı için sinyali kesme tehdidinde bulundu.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar