"Her ile satranç parkı" projesi

- TSF Başkanı Tulay: - "Türkiye geneline yayacağımız satranç parkları sayesinde ailelerin birlikte vakit geçirebilecekleri zamanlar oluşturmaya çalışacağız"

Google Haberlere Abone ol
"Her ile satranç parkı" projesi

ANKARA (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), her ilde satranç parkı yapmak için harekete geçti.

Federasyon, ilki Yalova'da açılan satranç parkını, ülke geneline yaymak için girişimlere başladı. TSF Başkanı Gülkız Tulay, yaptığı yazılı açıklamada, teknolojinin aileleri bile birbirine yabancılaştırdığını belirterek, "Sanal dünyalar bizi dört duvar arasına hapsediyor. Aileler bir arada olmalarına rağmen iletişim sorunu yaşıyor. Türkiye geneline yayacağımız satranç parkları sayesinde ailelerin birlikte vakit geçirebilecekleri zamanlar oluşturmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Her ile satranç parkı" projesini tüm yerel yönetimlere birer birer anlatacaklarını aktaran Tulay, şöyle devam etti:

"Geçen yıl başlattığımız 'Sokakta Satranç Var' projesi ile 81 ilde sokaklarda, parklarda, meydanlarda Türkiye'yi satrançla buluşturduk. Ortaya çıkan tablo o kadar güzel ve etkileyiciydi ki bu projenin bir hafta ile sınırlı kalmasını istemedik. İlham aldığımız projemizi bir adım daha ileri götürerek, Türkiye geneline taşımaya karar verdik. Satranç parklarıyla ailelerin çocukları ile 365 gün hem spor yapabilecekleri hem de kapalı ortamlardan çıkarak, açık havada değerli zamanlar geçirebilecekleri ortamlar oluşturmak istiyoruz. Bunun ilk adımını hafta sonu Yalova'da attık. Şimdi hedefimiz tüm Türkiye."

Teknolojinin hayatı kolaylaştırmasının yanı sıra güzel anları paylaşacak zamanı daralttığını vurgulayan Tulay, "Satranç sporu sadece kapalı ortamlarda masa başında yapılan bir spor değil. Satrancı kapalı ortamlardan çıkararak sokaklara taşımak hedefimiz. Satranç parkları ile de ailelerin bir araya gelebileceği ortamlar hazırlamaya başladık. Satranç parkları aynı zamanda satranç sporunun yaygınlaşmasına da hizmet edecek. Her parkın ya da ortak yaşam alanının çevresine açık hava satranç masaları konumlandıracağız. Satranç, eğlenerek yapılan bir spor dalı olacak." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar