Hentbolda 2 devreli lig dönemi

- Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2016-2017 sezonunda play-off ve play-out sistemini kaldırarak, müsabakaların 2 devreli lig usulüne göre oynanmasına karar verdi

Google Haberlere Abone ol
Hentbolda 2 devreli lig dönemi


ANKARA (AA) - Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Yönetim Kurulu, gelecek sezon müsabakaların, 2 devreli lig usulüne göre oynanmasına karar verdi.

THF'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, yapılan yönetim kurulu toplantısında 2015-2016 sezonu ligleri tescil edilerek, 2016-2017 sezonu için yeni kararlar alındı.

Liglerde uygulanan play-off ve play-out sistemi kaldırılırken, müsabakaların 2 devreli lig usulüne göre oynanması kararlaştırıldı. Geçen sezon takım kafilesini taşıyan otobüsün trafik kazası yapması nedeniyle 2. Lig play-off müsabakalarına katılamayan Adıyaman Belediyespor, yönetim kurulu kararıyla Erkekler 1. Lig'e çıkarıldı.

Ayrıca, liglerde mücadele eden takım sayısı birer tane olmak üzere artırıldı. Buna göre gelecek sezon Süper Lig'de, erkekler ve kadınlarda 14'er takım mücadele edecek. 1. Lig'de erkeklerde 14, kadınlarda 12, 2. Lig'de ise erkeklerde 32, kadınlarda 16 takım yer alacak.

Süper Ligler'de yer alacak takım sayısının 14 olmasından dolayı, erkek ve kadınlarda 1. Lig'den Süper Lig'e çıkma hakkı kazanan takımların yanı sıra play-off'ta yarı final mücadelesi veren diğer takımlar da gelecek sezon Süper Lig'de oynayacak.

Buna göre erkeklerde Beykoz Belediyespor ve Aziziye Belediyesi Termalspor'un yanı sıra Yozgat Bozokspor ile Selçuklu Belediyespor, kadınlarda ise Adana Şakirpaşa HEM Spor ile Kastamonu Artsam Koleji'nin ardından Samsun Gençlikspor ve Aksaray Belediyespor da Süper Lig'in yeni takımları oldu.


- Süper Kupa ve sezon başlangıç tarihleri


Yenimahalle Belediyespor ile Ardeşen Gençlik arasındaki Kadınlar Süper Kupa maçı 4 Eylül Pazar günü İstanbul'da oynanacak.

Erkekler Süper Kupa maçı ise Beşiktaş Mogaz ile Göztepe arasında 7 Eylül Çarşamba günü Ankara'da yapılacak.

Yeni sezon, Erkekler Süper Lig'de 17 Eylül, Kadınlar Süper Lig'de ise 9 Eylül'de başlayacak. Ayrıca, Erkekler Türkiye Kupası, 1 Eylül, Kadınlar Türkiye Kupası da 27 Ağustos'taki 1. tur maçlarıyla başlayacak.

Erkekler 1. Lig'de sezonun ilk maçları 24 Eylül, Kadınlar 1. Lig'de ise 15 Ekim'de yapılacak. 2. Lig'de ise sezona, erkek ve kadınlarda 26 Kasım'da start verilecek.

Yorumlar