"Hedefimiz hep şampiyonluğa oynamak"

- Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Uslu: "3 Temmuz'dan sonra ne kadar mağdur olduğumuzu herkes biliyor. Dört senede hep ilk 2'deydik. Hiç 6 veya 7. olmadık. Yine aynı şekilde devam edeceğiz" - Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mosturoğlu: "Trabzonspor'un CAS'a sunumunun içinde en önemli kısım, Türkiye'de TFF ile Tahkim Kurulunun bağımsız olmadığı ve siyasi baskı altında olduğuydu. Kararların siyasi yönlendirmelerle verildiği yönündeydi. Tabii ki biz bunun böyle olmadığını ifade etmeye çalıştık"

Google Haberlere Abone ol
"Hedefimiz hep şampiyonluğa oynamak"


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, son haftalarda çıkışa geçtiklerini, Spor Toto Süper Lig'de hedeflerinin her zamanki gibi şampiyonluk olduğunu söyledi.

Mahmut Uslu ve kulübün asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Silivri'de Fenerbahçe Üniversitesi'nin arazisi ve mevcut binaların basına tanıtımı için düzenlenen gezide, gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı.

Futbol takımının ligde ve Avrupa'da çıkış içinde olduğunu belirten Uslu, "Daha evvel de açık açık söyledik, antrenör başarılı olur mu bilemeyiz ama 'Adam gibi adam' dedik. Kamuoyu bunu gördü, oyuncular da gördü. Kimseye ayrıcalık yapmayan iyi bir teknik direktör. Bütün ekibine şekil vermeye çalışmadan, herkesi kendi branşında serbest bırakan bir arkadaş. Futbolda hep başarılı olmak, şampiyon olmak istiyoruz. 3 Temmuz'dan sonra ne kadar mağdur olduğumuz herkes biliyor. Dört senede hep ilk 2'deydik. Hiç 6 veya 7. olmadık. Yine aynı şekilde devam edeceğiz. Sonuç olarak hedefimiz hep şampiyonluğa oynamak." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin son haftalardaki en etkili isimlerinden Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin performansını "Çalıştı oynuyor. Bu konuda başka bir yorum yapmaya gerek yok." diye değerlendiren Uslu, UEFA Avrupa Ligi'nde dün 2-0 yendikleri Zorya takımını överek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ukrayna ekibinin nasıl bir takım olduğunu gördünüz. Taş gibi. En önemli oyuncuları da yoktu. İlk devre bizi çok zorladılar. Uzaktan gol atınca rahat oldu ama kolay bir maç değildi. Bence Manchester United'dan da kendi sahasında birden fazla gol yemez. En önemli konu, Türkiye ligi çok zor bir lig. Başka bir futbol anlayışı var. Hakemler, Avrupa'da ikili mücadelelerde, kasti olmayanları bırakıyor. Bizde bazen kasti olanları çalmıyorlar, mücadeleyi yaptırmıyorlar. Çok fark var arada. Hocamızın Rusya'da Zenit'te çalışması da bizim için avantaj."

Uslu, Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyen Jeremain Lens'le ilgili, "Lens 'Fenerbahçe de isterse kalmak istiyorum' dedi. Sizin görüşünüz nedir?" sorusuna, "18 milyon avro vermiş adamlar (Sunderland Kulübü), bırakır mı? Çok iyi oyuncu." cevabını verdi.

Fenerbahçeli yönetici Uslu, teknik direktör Dick Advocaat'ın sözleşmesinin sezon sonu bitecek olmasıyla ilgili soruyu ise, "Hoca 1 seneliğine geldi. Nasıl geldiğini biliyorsunuz. Önce gelmedi, 15 gün sonra karar verdi. Kim öle kim kala. Mayıs ayı gelsin görelim. Yardımcıları da kıymetli insanlar, hocaya çok yardımcı oluyorlar. Oyuncularla çok iyi diyalog kuruyorlar. Oynamayan oyuncularla da konuşuyorlar." şeklinde cevapladı.

Uslu ayrıca, teknik direktör Advocaat'ın ara transfer için şu ana kadar hiçbir talebinin olmadığını da dile getirdi.

Fenerbahçe Kulübünün önemli gayrimenkullere sahip olduğunu ifade eden Uslu, "Belek'te 110 dönümlük bir arazi de aldık. Buranın 10 dönümüne futbol sahası yapacağız. Geri kalanını yatırım için aldık. Bizden sonrakiler bakar." diye konuştu.


- Mosturoğlu'ndan Trabzonspor ve CAS açıklaması


Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Trabzonspor Kulübünün, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkındaki şikayetinin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinde (CAS) değerlendirildiği toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Kulübünün, TFF ve Tahkim Kurulu üzerinde siyasetin baskısı olduğunu iddia ettiğini ileri süren Mosturoğlu şöyle konuştu:

"Bizim CAS'ta Trabzonspor ile 4 tane davamız var. Bir tanesi bizim davacı olduğumuz dava. UEFA'nın reddettiği talepler üzerine biz 28 Eylül'de temyize gittik. Bir de Trabzonspor'un UEFA'nın verdiği para cezasına karşı bir davası var. Bu 18 Kasım'da girdiğimiz dava Trabzonspor'un birtakım talepleriyle ilgiliydi. UEFA o talepleri reddetmişti, onun temyiz duruşmasıydı. Trabzonspor'un çok geniş bir sunumu var. Trabzonspor'un CAS'a sunumunun içinde en önemli kısım, Türkiye'de TFF ile Tahkim Kurulunun bağımsız olmadığı ve siyasi baskı altında olduğuydu. Kararların siyasi yönlendirmelerle verildiği yönündeydi. Tabii ki biz bunun böyle olmadığını ifade etmeye çalıştık. Bunu şöyle yanlış buluyorum: Eğer Trabzonspor'un böyle bir iddiası varsa Türkiye'de de dillendirmesi gerekecek. Çıkıp açıklamalarında 'Siyasetin federasyon ve kurulları üzerinde etkisi var' diyecekler, o zaman biz de 'Samimiler' deriz."

CAS'ın yargılamada iki konu üzerinde durduğunu anlatan Mosturoğlu, "Bir tanesi taraf ehliyeti, yani Trabzonspor'un böyle dava açma yetkisi var mı, diye. Diğeri de UEFA ve CAS'ın Fenerbahçe'ye böyle bir ceza vermeye yetkisi var mı yok mu, şeklinde. Türkiye'ye yansıtıldığı gibi bir ortam yoktu. Karar verildiğinde herkes görecek. Bir-iki ay sonra karar çıkacak." şeklinde görüş belirtti.

Emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un CAS davasında şahit olarak isminin yazılmadığını vurgulayan Mosturoğlu, "Ahmet Zeki Üçok, uçakla bizimle seyahat etti ama şahit değildi. Şahit de gösterilmedi. Şahit listeleri 1 ay evvel verildi. Bizim şahidimiz yoktu, Trabzonspor'un dinletmek istediği şahitler vardı. CAS, o şahitlerin tümünü reddetti. Sonra ek bir liste verdiler, o listedeki şahitler de reddedildi. Kamuoyuna özellikle yanlış bilgi veriliyor. Bizim şahidimiz değildi, birtakım önemli görüşmeler yaptı. Kendisi uygun görürse ne görüşmeler yaptığını açıklar." şeklinde konuştu.


- "Van Persie uyum sağladı"


Mosturoğlu, Hollandalı futbolcuları Van Persie'nin bu sezon Türkiye'ye uyum sağladığını dile getirdi.

Geçen sezon takıma katılan Van Persie'nin son haftalardaki yükselen performansını değerlendiren sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı, sözlerine şöyle devam etti:

"Sinerji; takım, hoca, taraftar bir araya geldiğinde yakalanıyor. Her şeyi kötümser gibi yaşarsak, her şey iyi gitse de sonuçlar iyi olmaz. Bu yüzden olumlu taraftan bakmak lazım. Tamam, geçen sene mutsuzdu, Türkiye'ye ilk defa geldi. Premier Lig'den geldi, Türkiye'yi belki zor bir lig olarak görmüyordu. Şimdi ailece buranın sosyal yaşantısına uydular. Tribünlerde de karamsar haberlerin tesiri var. Ligin 5. haftasıydı herkes Fenerbahçe'ye havlu attırdı. Lig uzun bir maraton."

Mosturoğlu, kiralık olarak kadroda bulunan Lens'le önümüzdeki sene de şartların oluşması durumunda devam etmek istediklerinin altını çizdi.

Kurulacak Fenerbahçe Üniversitesi hakkında da açıklamada bulunan ve İstanbul için gelecekte Silivri'deki arazinin çok büyük potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Mosturoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu bir proje, 1-2 yıl içinde eğitime geçeceğiz. Beş yıl sonra belli bir büyüklüğe geleceğiz. 10, 15, 25 yıl sonra Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olacağız. Çok heyecanlıyız ve hedeflerimiz büyük. Burada aslında size büyük resmi göstermedik. Hayal etmek lazım. Hedefimiz 2018'de ilk öğrenciyi almak. Sayın Cumhurbaşkanı son dönemde bu üniversitenin kuruluşu için inanılmaz destek verdi. AK Parti, MHP ve CHP'nin genel başkanları da büyük destek verdiler, inanılmaz bir hızla TBMM'den geçti. YÖK Başkanı'nın da büyük desteği var. Bizim üniversitemiz, çağdaş, Atatürkçü, her şeyden önce milli değerlere sahip bir üniversite olacak. Türkiye'nin üniversitesi olacak. Sadece Fenerbahçeliler değil tüm vatandaşlar okuyabilecek. Şu an dünyada bir spor kulübünün sahip olduğu ilk ve tek üniversite olacak. Diğerleri, Türkiye'de var, kulüplerin değil devletin. Bu tamamen kulübün desteğiyle kurulmuş bir üniversite."

Yorumlar