"Hedefimiz Avrupa Ligi"

- Kasımpaşa'nın yeni transferi Kenny Otigba: - "Spor Toto Süper Lig, çok sert ve mücadele düzeyi yüksek bir lig" - "Antrenman yaptığımız yer, tesisler ve sahamıza bakacak olursak, şartlar olağanüstü diyebilirim"

Google Haberlere Abone ol
"Hedefimiz Avrupa Ligi"


İSTANBUL (AA) - SÜHA GÜR - Spor Toto Süper Lig takımlarından Kasımpaşa'nın, Hollanda ligi ekiplerinden Heerenveen'den kadrosuna kattığı yeni transferi Kenny Otigba, hedeflerinin UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak olduğunu söyledi.

Kulübün Kemerburgaz Tesisleri'nde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Nijerya asıllı Macar stoper, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edebilmek için ligi üst sıralarda tamamlamak istediklerini kaydetti.

Otigba, bu hedefleri için çok çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, "Takım olarak hedefimiz Avrupa Ligi'ne gitmek. Kişisel olarak hedefim ise oldukça fazla maç oynamak. Takımda çok sayıda iyi futbolcu var. Arkadaşlarıma uyum sağlayarak, güzel bir performans sergilemek ve iyi bir sezon geçirmek istiyorum." dedi.


- "Geldiğim için mutluyum"


Kendisine yapılan transfer teklifinden ve Türkiye'ye gelmekten dolayı onur duyduğunu belirten Otigba, lacivert-beyazlıların oldukça iyi bir kadro kurduğunu ve Türkiye liginde mücadele düzeyinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

Kasımpaşa'nın iyi bir takım olduğunu kaydeden 23 yaşındaki futbolcu, şunları aktardı:

"Kasımpaşa'dan teklif aldığımda ve Türkiye'ye gelme ihtimalinden haberdar olduğumda, bundan oldukça onur duydum. Ben de hedefleri olan bir futbolcuyum. Spor toto Süper Lig, çok sert ve mücadele düzeyi yüksek bir lig. Burada kendimi geliştirerek, yeteneklerimi sergileyeceğimi düşünüyorum. Daha önce burada oynayan Babel ve Donk gibi arkadaşlarım bir adım öteye gidebildiler. O yüzden buraya geldiğim için ayrıca mutluyum."


- Şartlar olağanüstü


Kenny Otigba, Kasımpaşa'nın tesisleşme konusunda oldukça iyi bir durumda bulunduğunu belirtti.

Avrupa'nın büyük liglerini ve oyuncularını takip ettiğini ancak Türkiye liginin de iyi olduğunu bildiğini dile getiren Otigba, "Antrenman yaptığımız yer, tesisler ve sahamıza bakacak olursak, şartlar olağanüstü diyebilirim." ifadesini kullandı.


- Adaptasyon sürecim devam ediyor


Otigba, takımda oldukça iyi bir hava olduğunu ve arkadaşlarına yavaş yavaş alıştığını dile getirdi.

Adaptasyon sürecinin devam ettiğini vurgulayan Otigba, hücumda da takımına katkı sağlamak istediğini ifade ederek, "Önce takımıma tam olarak alışmak istiyorum. Daha sonra iyi bir performans göstermek istiyorum. Her zaman daha başarılı olmak amacındayım. Öncelikli görevim defans yapmak ama duran toplarda gol atmak için elimden gelen gayreti göstereceğim." dedi.

Uzun yıllar Macaristan'da yaşadığını ve alt yaş kategorilerinde milli olarak forma giydiğini anlatan Otigba, A takım seviyesinde Nijeryayı tercih ettiğini kaydederek, "O yüzden burada çok iyi çalışmam gerektiğini biliyorum. Başarılı bir performans sergilemem gerekiyor. Umarım göstereceğim iyi performansın ardından milli takıma çağrılmayı başarırım." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar