"Hedefim Alba Berlin'de başarılı ve kalıcı olmak"

- Alman ekip Alba Berlin'de forma giyen milli basketbolcu Engin Atsür: "Hedefimiz ilk aşamada geçen seneden daha iyi bir sezon geçirmek" - "Berlin'de oynadığımız her maça yaklaşık 10 bin seyirci geliyor. Almanya'da basketbola ilgi büyük" - "Türkiye, belki de Avrupa'nın en kuvvetli basketbol ekonomisine sahip"

Google Haberlere Abone ol
"Hedefim Alba Berlin'de başarılı ve kalıcı olmak"


BERLİN (AA) - ERBİL BAŞAY - Almanya Birinci Basketbol Ligi'nde Alba Berlin forması giyen milli oyuncu Engin Atsür, başarılı ve kalıcı olmak istediğini söyledi.

Sezon başında Alman ekibe transfer edilen Engin Atsür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüpte güzel bir atmosfer yakaladıklarını, takıma ve ülkeye adapte olma sürecinin kendisini zorlamadığını ifade etti.

Alba Berlin'i daha iyi yerlere taşımayı hedeflediklerini belirten milli basketbolcu, başkent ekibinin geçen sene çok iyi bir sezon geçirmeyerek ligi 6'ncı sırada bitirdiğini, play-off'larda da çeyrek finalde elendiğini aktararak, "Hedefimiz ilk aşamada geçen seneden daha iyi bir sezon geçirmek. Şimdiden 'Final oynayacağız, şampiyonluk yaşayacağız' demek biraz hayal olur." dedi.

Genç bir takım olduklarını ifade eden 32 yaşındaki basketbolcu, "Burada başantrenörümüz Ahmet Çakı önderliğinde yeni bir sistem oluşturulması hedefleniyor. Limitlerimizi biliyoruz. Zamanla aşama kaydedeceğimize inanıyorum. Alba Berlin'i ait olduğu yere taşımaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Berlin ekibiyle bir sezonluk sözleşmesi olduğunu hatırlatan Engin, "Hedefim burada başarılı ve kalıcı olmak. Burada en azından bir sene daha oynamayı isteyeceğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


- "Almanya'da basketbola ilgi büyük"


Almanya ile Türkiye liglerini karşılaştıran Engin, "Almanya'da salonlar doluyor. Berlin'de oynadığımız her maça yaklaşık 10 bin seyirci geliyor. Almanya'da basketbola ilgi büyük. Türkiye’de sadece derbi ve büyük maçlara ilgi var." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki basketbol kalitesinden övgüyle bahseden deneyimli oyuncu, "Türkiye, belki de Avrupa'nın en kuvvetli basketbol ekonomisine sahip. İspanya ile yarıştığını görüyoruz. Elbette Türkiye'de bütçelerin getirmiş olduğu bir kalite farkı da var." şeklinde görüş belirtti.

Alba Berlin'i marka değeri olduğu için tercih ettiğini vurgulayan Engin, "Berlin, büyük ve güzel bir şehir. Birçok kültürel faaliyet var. Sonuçta annem Alman olduğu için yarı Alman sayılırım. Daha önce burada hiç yaşamadım ama Almanya ile bir bağlantım var. Ağabeyimin Almanya'da yaşaması ve takımı Ahmet Çakı'nın çalıştırması, buraya gelmemde etken oldu." diye konuştu.

Başkent ekibinin 41 yaşındaki başantrenörü Ahmet Çakı'nın yaşına göre tecrübeli bir basketbol adamı olduğunu ifade eden Engin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ahmet ağabey, genç bir antrenör fakat senelerdir üst seviyelerde çalıştı. Oyuncularıyla ilişkisi çok iyi. Bu çok önemli bir özellik. Kariyerimde çok fazla antrenör ile saha içi ve dışında bu kadar rahat iletişim kurduğumu hatırlamıyorum. Öğretmeyi de seven bir antrenör. O yüzden Ahmet Çakı ile çalışmak, genç arkadaşlarımız için çok değerli bir fırsat."

Engin Atsür, Alba Berlin takımının en tecrübeli oyuncusu olduğunun hatırlatılması üzerine, "Tabii ki yaşım ve tecrübem gereği arkadaşlarıma saha içi ve dışında yardım etmem gerekiyor. Bunun farkındayım. Sahaya çıkınca da herkes gibi ben de takıma en iyi şekilde faydalı olmaya çalışacağım." değerlendirmesini yaptı.

Almanya Birinci Basketbol Ligi'nde 4 haftada 2 galibiyet elde eden Alba Berlin, 7'nci sırada bulunuyor.

Yorumlar