Harald Müller,144.12 kilometre ile Guinness rekorlar kitabına girdi

Rekortmen pilot Harald Müller, dünya drift rekor denemesini Samsun’da gerçekleştirdi. 2 saat 21 dakika 58 saniye ile en uzun süre drift yapma rekorunu elinde bulunduran Alman Harald Müller, kendi rekorunu geliştirerek hem bunu 3 saate çıkarmayı,...

Google Haberlere Abone ol
Harald Müller,144.12 kilometre ile Guinness rekorlar kitabına girdi

Rekortmen pilot Harald Müller, dünya drift rekor denemesini Samsun’da gerçekleştirdi. 2 saat 21 dakika 58 saniye ile en uzun süre drift yapma rekorunu elinde bulunduran Alman Harald Müller, kendi rekorunu geliştirerek hem bunu 3 saate çıkarmayı, hem de ABD’li Johan Schwartz tarafından 84 kilometre mesafede kırılan rekorunu iyileştirmeyi hedefledi.

Samsun Batıpark helikopter pistinde düzenlenen dünya drift rekor denemesini rekortmen pilot Harald Müller, 144.12 kilometre ile rekor kırarak Guinness rekorlar kitabına adını yazdırdı.

Guinness World Records Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, Samsun'da kırılan dünya drift rekor denemesinin sertifikasını Vali Hüseyin Aksoy’a takdim etti. Samsun’da gerçekleşen rekor denemesinin başarıyla sonuçlanmasının tüm Samsunluları mutlu ettiğini kaydeden Vali Aksoy, "Değerli Samsunlular, Samsun olarak böylesine bir Guinness rekorlar kitabına giren bir rekor denemesine ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bunu Samsun’da başarmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum." dedi.

En büyük teşekkürü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a ettiğini belirten Vali Aksoy, "Çünkü onun destekleriyle ve katkılarıyla bu organizasyon Samsun’da gerçekleşti. Değerli pilotumuza çok teşekkür ediyoruz. Değerli hakemimize teşekkür ediyoruz. Onun tescili ile Samsun’dan bu rekor dünyaya ilan edildi. Samsunumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.

Samsun Batıpark helikopter pistinde düzenlenen yeni rekor denemesini ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, kurum müdürleri ve çok sayıda Samsun’lu izledi.

CİHAN

Yorumlar