Hacıosmanoğlu, UEFA Genel Sekreteri Infantino'nun açıklamalarını değerlendirdi

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA Genel Sekreteri Infantino'nun açıklamalarının yanlı okunduğu takdirde farklı yorumlanacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Hacıosmanoğlu, UEFA Genel Sekreteri Infantino'nun açıklamalarını değerlendirdi

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA Genel Sekreteri Infantino'nun açıklamalarının yanlı okunduğu takdirde farklı yorumlanacağını belirtti. İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA'nın şike ve ırkçılık konusundaki yaptırımlara yerel federasyonların da uyması gerektiğini söylediğini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili Türkiye Futbol Fedeasyonu Disiplin Kurulu'nun vermiş oluduğu 6 maçlık cezayla ilgili Tahkim Kurulu'nun duruşmalı savunması için federasyonun İstinye'deki binasına gelen bordo - mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA'nın Kazakistan'ın başkenti Astana'da yaptığı yıllık kongrede, Fenerbahçe'nin şike davası süreci konusunda UEFA Genel Sekreteri Infantino'nun dile getirdiği, "Fenerbahçe'nin şike davası süreci UEFA için sona ermiştir" sözleriyle ilgili olarak, şunları söyledi:

"Infantino'nun açıklamasını iyi okumak lazım. İsteyen istediği gibi yorumluyor. 'Bizim için ekstra cezalar yok. Biz cezaları verdik. CAS'ın gerekçeli kararını bekliyoruz.' şeklinde; ama peşinden de şunu diyor: 'Yerel federasyonlar UEFA'nın şike ve ırkçılık konusunda almış olduğu kararlara uymak zorundadır.' Zorundadır kelimesi, futbolun padronu olarak uymayanlara neler yapacağının işaretidir. İyi okumak lazım. Yanlı olarak düşünürseniz, farklı sonuçlar çıkarabilirsiniz."

Kendi açılarından konuşmaları olumlu gördüklerini belirten Hacıosmanoğlu, "Birebir konuştuklarımızda da aynı şeyleri söylüyor. Bizim UEFA'ya müracaatımız var. UEFA'ya müracaatımız da bilgi olarak FIFA'ya da sunulmuş durumda. UEFA'nın cevabını bekliyoruz. Ondan sonra müracat edeceğimiz başka yerler de var. Süreç aşama aşamadır. Hep beraber seyredeceğiz. Ama o açıklamayı iyi okumak lazım. Üstüne basarak sorulan sorunun cevabında söylediği söz, yerel federasyonlar, UEFA'nın şike ve ırkçılık kararlarına uymak zorundadır.' diyor. Bunu futbolun patronu söylüyorsa, uymayanlara da söyleyeceği söz vardır herhalde." ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR - FENERBAHÇE MAÇINDA İSTEMEDİĞİMİZ OLAYLAR OLDU

Tahkim Kurulu üyeleriyle gerçekleştirdikleri duruşmalı savunmayla ilgili de bilgi veren Başkan Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor - Fenerbahçe maçında istemediğimiz olaylar oldu. Bizim de tasvip etmeyeceğimizi söyledik. Kanunlar çerçevesinde alacağımız cezaya itiraz etmeyeceğimizi de söyledik; ama örneklerine baktığımızda Trabzonspor'a verilen ceza olayların karşılığı değil. Tahkim Kurulu'ndaki arkadaşlara da bunları izah ettik. Biz kimsenin emeğini istemiyoruz. Fakat kararların adaletli şekilde verilip toplumun vicdanının rahatlatılması gerektiğini dile getirdik. Ek belgeler sunmamız gerekiyor. Onlardan dolayı da bir sonraki duruşmaya bırakacaklar kararı. Hukukçu arkadaşlarımız da o ek belgeleri kendilerine ulaştırdıklarında önümüzdeki hafta kararı verecekler." ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu, Infantino'nun 'Hacıosmanoğlu, UEFA Disiplin Kurulu başkanı değil; Trabzonspor Kulübü Başkanı' şeklindeki açıklamasına yönelik de şu karşılığı verdi:

"Çok doğru söyledi. Ben UEFA'nın herhangi bir biriminin başkanı değilim. Trabzonspor Kulübü'nün başkanıyım. Kendileriyle yaptığımız görüşmelerde de bu işlerin aşama aşama olduğu konuşuldu. Astana'da yaptığı açıklamalar da bizimle konuştuklarının aksine yaptığı bir açıklama değil. Açıklamalarını doğru okumak lazım. Infantino'nun söylediği, 'Evet bizim için cezalar bitmiştir. Ekstra cezalar vermeyeceğiz; ama biz futbolun patronu olarak bu cezaları veriyorsak yerel federasyonlar da bunlara uymak zorundadır.' diyor. Uymak zorundadır diyen UEFA'nın ikinci adamı, onun söylediğini de onaylayan Platini, buna uymayan federasyonlara da gereğini yapacaktır.

Bu sadece onlara bırakacağımız bir konu da değil. Bu konuda hem dışarıda hem içeride hukuk ekibi var. UEFA'ya yaptığımız müracaatta da gereğinin yapılamaycağı takdirde nerelere müracaat edeceğimiz de dilekçemizin altında yazıyor. Bu bizim hem şahsımızda hem Trabzonspor camiasıyla hem de namuslu Türk futbolu bekleyen insanlara karşı bir görevimiz, namus davamızdır. Onun için Avrupa'da öneli avukatlarla anlaşmalarımız var. Bu sürecin aşama aşama nereye gideceğini göreceğiz."
CİHAN

Yorumlar