Hacıosmanoğlu: Fenerbahçe'nin Rize'de kalması manipülasyondur

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor karşılaşması için Rize’de konaklamayı düşünen Fenerbahçe’nin manipülasyon yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hacıosmanoğlu: Fenerbahçe'nin Rize'de kalması manipülasyondur

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor karşılaşması için Rize’de konaklamayı düşünen Fenerbahçe’nin manipülasyon yaptığını söyledi.

    Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hafta sonunda oynayacakları Fenerbahçe maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karşılaşma öncesi Fenerbahçe camiasının takındığı tavrı eleştiren Başkan, Fenerbahçe’nin Rize’de kalma düşüncesini manipülasyon olarak değerlendirdi. Fenerbahçe maçının çok abartıldığını dile getiren Hacıosmanoğlu, "Türkiye liginde bu gibi maçlar çok oynanıyor. Bu maçı çok abartmaya, olağanüstü hale getirmeye gerek yok. Trabzon şehri Trabzon'a gelen düşmanını bile misafirperverce ağırlayıp medenice uğurlayan bir şehirdir. Bu maçlar öncesi ortamı nasıl gerip gerilimden nasıl faydalanırız diye uğraşıyor insanlar. Bizim dönemimizde böyle olmayacak. Fenerbahçe Trabzon’a gelir maçını oynar gider. Ama peş peşe yapılan hem Fenerbahçe’nin hem de yandaşlarının demeçlerini görüyoruz. Maç geçtikten sonra gereken cevapları vereceğiz. Fenerbahçe’nin olay çıkar endişesiyle Rize’de kalmasını bir manipülasyon olarak algılıyorum. Çünkü Trabzon’da Rize’ye gidene kadar Trabzon’un birçok ilçesinden geçeceksiniz. Güvenlik sorunundan bahsediliyor bu hiç iyi bir yaklaşım değil. Ama havaalanından çıkınca otele gitme mesafesi 5 dakikadır. Trabzon şehri sizi en iyi şekilde ağırlar. Sonrada maçı oynar gidersiniz. Trabzonspor 1996 yılında şampiyonluğu kaybettiği zaman aynı baskıyı kurmuşlardı. Ama hatırlarsanız bu şehir o yıl Trabzonspor’u yenerek şampiyon olan takımı alkışlamıştı. Bu şehir üstüne kimse oyunlar oynamaya kalkmasın. Trabzon’da olağanüstü bir hal varmış uygulaması yaratmak. Olağanüstü bir durum ilan edilmesi söz konusu değildir. Trabzonspor taraftarlarını bu provokasyonlara gelmemesini rica ediyorum. Şehir olarak ortamı gerip bu gerilimden nemalananlara fırsat vermeyeceğiz." dedi.

    Trabzonspor olarak Trabzon’a gelen her kulübü ağırladıklarını dile getiren Hazıosmanoğlu, şu ifadeleri kullandı, "Bizin kimseye özel bir uygulama yapmamız söz konusu değil. Olağanüstü bir durum varmış gibi gösterip kendisine özel güvenlik isteyen insanlar Trabzon’un medeni bir şehir olduğunu unutuyorlar. Olağanüstü güvenlik önlemi istemeye kimsenin hakkı yok. Sizin kafanızda tilkiler yoksa art niyetli değilseniz şehrin insanına güvenip maçınızı oynar gidersiniz."
CİHAN

Yorumlar