Görme engellilerde taciz iddialarına yalanma

- Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Çetin: "Kesinlikle taciz gibi bir şey yaşanmamıştır. Bu asılsız iddiayı ortaya atanı yargıya vereceğim"

Google Haberlere Abone ol
Görme engellilerde taciz iddialarına yalanma

ANKARA (AA) - Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, bazı medya organlarında çıkan taciz iddialarını yalandı.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şubat ayında personel dairesinin kendilerine bir kadın personel gönderdiğini, bu kişinin de federasyondaki sekretarya bölümünde işe başladığını söyledi. Söz konusu kişinin kendisinde sürekli il dışı görevlere gitmek yönünde istekleri bulunduğunu belirten Çetin, "Antalya'da mart ayında bir organizasyonumuz vardı. Kendisini oraya götürmeyince, sanıyorum böyle bir iftirada bulundu." dedi.

Görme engelli olduğu için seyahatlerinde yanında devamlı refakatçi bulundurmak zorunda kaldığını ifade eden Çetin, "Kendisi, uçağa binerken elini tuttuğum için beni tacizle suçluyor. Bunun neresi taciz anlamak mümkün değil. Bu asılsız iddiayı ortaya atanı yargıya vereceğim." diye konuştu.

Eski bir sporcunun Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'na söz konusu kişinin kendisine iftira atacağına yönelik rapor verdiğini anlatan Çetin, bu kişiyi tanık göstereceğini belirti. Çetin, "Ben bu federasyonda 10 yıldır başkanlık yapıyorum. Tüm camia beni yakından tanır, bilir. Bunlara inanmayacaklardır ama yine de insan üzülüyor." ifadelerini kullandı.


Yorumlar