Gaziantepspor 2-0 Trabzonspor

Haftanın kapanış maçında Trabzonspor, deplasmanda Gaziantepspor'a 2-0 mağlup oldu. Böylece Fırtına, 2015 yılında Süper Lig'deki ilk mağlubiyetine uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantepspor 2-0 Trabzonspor
Haftanın kapanış maçında Trabzonspor, deplasmanda Gaziantepspor'a 2-0 yenik oldu. Böylece Fırtına, 2015 yılında Süper Lig'deki ilk mağlubiyetine uğradı.

Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın kapanış maçında Trabzonspor, deplasmanda Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi. Kamil Ocak Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı yarışmada Fırtına, Kırmızı-Siyahlı rakibine karşı koyamadı ve sahadan 2-0'lık skorla yenik ayrıldı. Böylece Ersun Yanal'ın öğrencileri, 2015 yılında ligde ilk kere kaybetti.

Kritik mücadelede ilk golü Kırmızı-Siyahlı ekip buldu. Sağ kanattan kazanılan kenar vuruşunda Joao Vitor pasını Barış Yardımcı'ya verdi. Barış, bekletmeden ceza sektörü içerisinde ortasını yaptı. John Chibuike, Uğur Demirok'a karşın topu diziyle önüne indirdikten sonra sağ ayağıyla topun gelişine vurdu ve kaleci Hakan Arıkan'ın bakışları içerisinde topu ağlara gönderdi: 1-0. Maçın ilk devresi Gaziantepspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda kontrollü bir oyun ortaya koyan Okan Buruk'un öğrencileri, 81'de farkı ikiye çıkardı. Kaleyi karşıdan gören pozisyonda kazanılan hür vuruşta topun başına geçen Muhammet Demir, fileleri havalandırdı ve takımını rahatlattı: 2-0.

Bu netice ile müşterek ligdeki 8 haftalık yenilmeme serisi son bulan Karadeniz temsilcisi, 40 puanda kaldı. Trabzonspor, ati hafta evinde Akhisar Belediyespor'u konuk edecek. Böylece 4 hafta sonra galibiyete kavuşan Gaziantepspor, puanını 31'e yükseltti. Kırmızı-Siyahlı ekip, bir sonraki maçında Mersin İdman Yurdu deplasmanına çıkacak.

FOTOĞRAF: SERKAN HACIOĞLU

*****

90+ Reşat Çöteli


Ersun hoca ve taktikleri

Bursaspor kazanmış, Başakşehir ise Galatasaray’la berabere kalmış. Elinde sırf Avrupa’ya gitme bileti bulunan bir takımın futbolcuları bu denli tepki vermeden oynarsa 2-0’lık skor da tabii olur. Teknik direktör Ersun Yanal ise yaptığı dizilişlerle, mağlubiyetin gelmesine zemin hazırladı. Bosingwa’yı sağ bekten stopere devşiren Ersun hoca, Medjani ve Fatih Atik’i ön liberoda oynatarak takımının saldırı varyasyonlarında etkisiz kalmasına yol açtı. Böylesine ederi yüksek bir maç öncesi futbolcular içerisinde tedirginlik yaşanması gayet doğaldı. Fakat iki kanat oyuncusunun 90 dakika boyunca Cardozo’yu topla buluşturmakta kocaman sorun yaşaması hiç de tabii ve mantıklı değildi. Onca fedakarlık yapılarak transfer edilen Erkan Zengin’in çizgiye inip orta yapmaması ne kadar kabullenilebilir değilse, Sefa Yılmaz’ın 73 dakikada 1 dribling yapmaması da öyle.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar