Galatasaray'da Prandelli resmi imzayı attı

Galatasaray Kulübü, İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile iki yıllık sözleşme imzaladı.Türk Telekom Arena'da düzenlenen imza törenine Başkan Ünal Aysal, yönetim kurulu üyeleri ve Prandelli katıldı. İmza töreninde konuşan Başkan...

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'da Prandelli resmi imzayı attı

Galatasaray Kulübü, İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen imza törenine Başkan Ünal Aysal, yönetim kurulu üyeleri ve Prandelli katıldı. İmza töreninde konuşan Başkan Ünal Aysal "Bugün Galatasaray yeni bir sezona, yeni hocası ve teknik ekibi ile açılıyor. Dünya turu bir adımla başlar. Bizde bugün bu adımı karşılıklı anlaşmak üzere bir araya geldik. Yeni bir sezonun yeni ufuklara açılış yeni umutların ilk adımı olarak gerçekleştiriyoruz." dedi.

Bugünkü anlaşmanının temelinde dördüncü yıldızı takmak bir şampiyonluğu yaşamanın ötesinde hedefler olduğunu kaydeden Başkan, "Geniş bir vizyon ve hedef mevcut. İşte bu hedefler ve bu büyük projeler için hocamıza ve teknik ekibe hoşgeldin diyorum." diye konuştu.

"BAŞARIYA HOCAMIZ DEĞİL GALATASARAY AÇ"

Başkan Ünal Aysal, kulüp olarak başarıya aç olduklarını belirterek, "Herkes hocanın başarıya aç. Başarıya sadece hoca değil Galatasaray Kulubü'de aç." dedi.

Öte yandan geçen yıl Roberto Mancini'nin yabancı kuralı nedeniyle yapmış olduğu açıklamalar üzerine de Başkan Aysal, "Yabancı kuralında Mancini'nin itirazı Türkiye ligi için değildi. Yabancı kuralına itiraz etmesinin sebebi Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden başarılı olmak için handikap edilmemesiydi. Yabancı kuralı olarak sunulan şartlar katiyetle yurt dışındandaki başarının engellenmesiydi. Bu konuda hem kurumsal hem de hukuki olarak mücadelemiz devam ediyor. Bu yanlışlığın düzeltileceğine inancımız tamdır. İtirazımız dışırayı dönüktü." diye konuştu.

SNEİJDER'İN TRANSFER DURUMU

Öte yandan Galatasaray'dan Sneijder'in başka takımlara tranfser olacağı sorularına ise Başkan Ünal Aysal, "Sneijder satılır veya satılmaz. Sneijder'i takımda tutmak isteriz. 20 milyon Euro geldiği zaman hayır deme lüksümüz yok. Kontratta madde var. Biz istemesek de böyle bir satış gerçekleşir." dedi.

PRANDELLİ: HEDEFLERE ULAŞAN BİR TAKIM OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Sarı-kırmızılı takım ile iki yıllık kontrat imzalayan İtalyan teknik adam da, "Galatasaray Kulübü'ne teşekkür ediyorum. Başkan ile güzel bir sinerji yakaladık. Büyük bir sportif projenin içersinde olmak için geldim. Galatasaray'ın tarihi büyük ama burada önemli olan geçmişimiziden ziyade önümüzdeki projelerdir. Güzel futbol oynayan hedeflere ulaşan bir takım oluşturmak istiyoruz. Önemli olan kazanacak takım formasyonu sağlamaktır." dedi.

Galatasaray'ın kadrosunda çok kuvvetli oyuncular bulunduğunu kaydeden Prandelli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir takımı kurmak için herşeyiyle aynı yere odaklanmak lazım. İyi oyuncularımız var. İlk günden itibaren bu oyuncularla kuvvetli bir takım oynamaktır. Başkanımız dördüncü yıldızı istiyorum derken gözümün içine bakarak söyledi. Bu da hedefe ulaşma istemenin garantisidir. Başarıya açlığını gösteriyor."

Sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörü Roberto Mancini ile görüş alışverişinde bulunduğunu kaydeden tecrübeli hoca, "Mancini'den duyduğum ilk şey Galatasaray Kulubü'nün organizasyon yapısının önemli olduğudur. Yine Galatasaray'ın ne kadar kapasiteli insanlardan oluştuğunu duydum." diye cevap verdi.

Bir gazetecininin "Mancini yabancı kuralından dert yanıyordu?" sorusuna ise Prandellli, "Kurallarla ilgili bir sıkıntımız olmaz." diye konuştu. İtalyan hoca, bazı takımların transfer listesinde bulunan Sneijder'in Hollanda ve Galatasaray'ın en iyi oyuncularından birisi olduğunu kaydetti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ VE DÖRDÜNCÜ YILDIZ

Başka bir gazetecinin "Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak ve dördüncü yıldızı takmak için ne gibi takviyeler istiyorsunuz?" sorusuna ise İtalyan hoca, şu cevabı verdi: "Oluşturulması gereken zihniyet. Dördüncü yıldız ve Şampiyonlar Ligi'nde gitmek istiyoruz. Bu nedenle hemen çalışmaya başlamamız ve bu zihniyeti oturtmamız gerekiyor.

Prandelli, yeni sezonda kadroyu 25 veya 27 oyuncu ile sınırlamak istediklerini kaydetti.

"FENERBAHÇE MAÇINI DÜŞÜNÜYORUM"

İtalyan çalıştırıcı, öncelikle olarak Fenerbahçe ile oynayacakları Süper Kupa maçını düşündüklerini ifade etti. Başka bir gazetecinin Galatasaray'ı neden tercih ettiği şeklindeki sorusuna ise tecrübeli hoca, "Dünya Kupası İtalya adına biterken benim herhangi bir takımla anlaşma durumum yoktu. Bir telefon geldi sonrasında başkanla bir araya geldik. İstenilen sportif başarıydı. Başarıya odaklı bir takım kurulmak isteniyordu. Bende hemen evet dedim. Bende sahada başarı istediğimi düşündüm." diye cevapladı.

Öte yandan kamuoyunda Galatasaray'a transferi konuşulan Mario Balotelli hakkında da İtalyan hoca, "Bireysel sorulara yanıt vermek istemiyorum. Zaten üzerinde konuşulmuş şeyler var." diye cevapladı. CİHAN

Yorumlar