Galatasaray, sezona moralli başlıyor

- Yeni sezon öncesi Turkcell Süper Kupa'yı kazanan sarı-kırmızılı takım, oynadığı 5 hazırlık maçından da 2 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yenilgiyle ayrıldı - Teknik direktör Riekerink ile yeni sözleşme imzalayan ve kadrosunu transferlerle takviye eden Galatasaray'ın, hazırlık maçlarında attığı 10 golün 6'sını Portekizli Bruma kaydetti

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray, sezona moralli başlıyor


İSTANBUL (AA) - ERCAN ÇAKAR - Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında 22 Ağustos Pazartesi günü sahasında Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak Galatasaray, yeni sezona moralli başlıyor.

Süper Lig'de geçen yıl kötü bir performans ortaya koyan ve sezonu 6. sırada tamamlayan sarı-kırmızılı takım, Hollandalı teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde başladığı yeni sezonun öncesinde iki kupa kazandı.

Geçen sezonun son bölümünde görevden ayrılan Mustafa Denizli'nin yerine takımın başına geçen altyapı antrenörü Jan Olde Riekerink ile yeni sözleşme imzalayan sarı-kırmızılılar, sezon öncesinde Turkcell Süper Kupa ile Uhren Kupası'nı müzesine götürdü.

UEFA'nın mali kriterlerine uymadığı gerekçesiyle bu yıl Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına 1 Temmuz'da İstanbul'da başladı.

Sarı-kırmızılı takım, daha sonra İsviçre ve Danimarka'da gerçekleştirdiği kamp çalışmaları kapsamında 5 hazırlık maçı oynadı.


- Hazırlık maçları


Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde oynadığı 5 maçtan 2 galibiyet, 2 beraberlik ve bir mağlubiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takım, ilk hazırlık maçını İsviçre kampında bu ülkenin Süper Lig ekiplerinden Thun ile oynadı ve karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Galatasaray, İsviçre kampında daha sonra Uhren Kupası'na katıldı. Bu organizasyondaki ilk maçında İsviçre Challenge Lig ekibi Zürih'i 3-0 yenen sarı-kırmızılı takım, ikinci maçında da bu ülkenin Süper Lig temsilcisi Young Boys ile 1-1 berabere kalarak kupanın sahibi oldu.

Sarı-kırmızılı takım, Danimarka kampında ise bu ülkenin Süper Lig ekiplerinden Aarhus ile yaptığı hazırlık karşılaşmasını 3-1 kazandı.

Danimarka kampının hemen ardından İsveç'e geçen Galatasaray, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile oynadığı hazırlık maçını ise 5-2 kaybetti.


- Bruma göz doldurdu


Galatasaray'ın Portekizli futbolcusu Armindo Bruma, hazırlık maçlarındaki performansıyla göz doldurdu.

Geçen sezon İspanya'nın Real Sociedad ekibinde kiralık olarak forma giyen Bruma, sarı-kırmızılı takımın oynadığı 5 hazırlık maçında da gol atmayı başardı.

Hollanda'nın PSV Eindhoven ekibinin transfer etmek için uzun süre uğraştığı ancak Galatasaray yönetiminin kadroda tuttuğu Portekizli futbolcu, takımının hazırlık maçlarında attığı 10 golün 6'sını kaydetti.

Sarı-kırmızılı ekibin hazırlık maçlarındaki diğer gollerini ise Sinan Gümüş, Yasin Öztekin, Endoğan Adili ile Berk İsmail Ünsal attı.


- Süper Kupa'yı kazandı


Galatasaray, yeni sezon öncesi tek resmi maçını Turkcell Süper Kupa'da Beşiktaş ile oynadı.

Konya'da oynanan maçın normal süresi 0-0 berabere tamamlanırken, sarı-kırmızılı takım uzatma bölümünde Hakan Balta ile 1-0 öne geçti. Daha sonra Aurelien Chedjou'nun kendi kalesine attığı golle Beşiktaş skoru eşitleri ve müsabaka penaltılara gitti.

Penaltılarda kaleci Fernando Muslera'nın başarılı performansı sonucu rakibini 3-0 ile geçen Galatasaray, Süper Kupa'yı müzesine götürdü.


- Kadrodaki değişiklikler


Galatasaray, yeni sezon öncesinde kadrosunda da önemli değişiklikler yaptı.

Bursaspor'dan Serdar Aziz, Kasımpaşa'dan Eren Derdiyok, Hertha Berlin'den Tolga Ciğerci ve Trabzonspor'dan Luis Cavanda'yı renklerine bağlayan sarı-kırmızılılar, Alex Telles, Jose Rodriguez, Emre Çolak, Blerim Dzemaili ve Bilal Kısa'nın yanı sıra bir kaç genç oyuncuyla yollarını ayırdı.

Antalyaspor'dan kadrosuna kattığı Emrah Başsan'ı Çaykur Rizespor'a kiralayan Galatasaray, Porto'dan Josue Pesqueira'yı da transfer etmek için görüşmelere başlandığını açıkladı.

Galatasaray'da ayrıca teknik heyetin performanslarından memnun kalmadığı Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal da kadro dışı bırakıldı.


- Hazırlık maçları


Galatasaray'ın yeni sezon öncesinde oynadığı hazırlık maçları ve skorları şöyle:

Galatasaray-Thun: 1-1

Zurih-Galatasaray: 0-3

Galatasaray Young Boys: 1-1

Aarhus-Galatasaray: 1-3

Manchester United-Galatasaray: 5-2

Yorumlar