Galatasaray o cezaya itiraz edecek!

Galatasaray Basketbol Şubesi, TBF tarafından Ergin Ataman'a verilen cezaya itiraz edecek.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray o cezaya itiraz edecek!

Galatasaray Basketbol Şubesi’nin başına geçen kulüp İdare kurulu üyesi Ural Aküzüm, oyuncusu Göktürk Ural'a tokat attığı için Türkiye Basket Federasyonu Disiplin Kurulu yönünden 75 bin TL nakit cezasına çarptırılan koç Ergin Ataman'a verilen cezaya itiraz edeceklerini söyledi.

GS TV’ye konuşan Aküzüm, şunları söyledi.

"Taraftarlarımıza müjdem var. Kelsey Bone yarın takıma art dönecek. GalatasarayOdeabank için bir gelir havuzu oluşturuyoruz ve skorer bir kısa oyuncu transferi daha yapacağız."

Ergin Ataman’a verilen ceza konusunda da konuşan Ural Aküzüm, cezaya itiraz edeceklerini diğer koçların piyasa arasında oyuncularına çelme taktığını fakat bu bunun şeklinde vakalara ceza verilmeyip kendi hocalarına soyunma odasında bulunan bir olay için ceza verilmesinin kusur olduğunu belirtti.

Efes Pilsen koçu Ivkovic’in, Doğuş Balbay’a çelme taktığını ima eden Ural Aküzüm sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu bana nazaran isabetsiz bir karar. Türkiye'de kimi takımların koçları piyasa arasında ve maç esnasında oyuncularına fiziksel müdahalede bulunuyor ve pas geçiliyor. Elbette ki bir bireyin bir insana şiddeti asla mazur görülebilecek bir şey değil. Ancak açıkça bulunan şeylere ceza vermeyen federasyon soyunma odasında meydana gelen bir vakayı fazla fazla çabuk cezalandırdı. Federasyon disiplin kurulunun almış bulunduğu karara itiraz edeceğiz. 

Turgay Demirel FIBA başkanı oldu. Maalesef yıllardır Galatasaray aleyhine idare takındı. Kendisinin FIBA başkanlığı ile basketbol federasyonu başkanlığını müşterek sürdürmesi zaten müsait değil. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar