Galatasaray Kulübü Nisan Ayı Divan Toplantısı yapıldı

Galatasaray Kulübü Nisan Ayı Divan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Kulübü Nisan Ayı Divan Toplantısı yapıldı

Galatasaray Kulübü Nisan Ayı Divan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirildi.

    Toplantıya yönetim kurulunu temsilen kulüp başkanı Ünal Aysal ile yönetim kurulu üyeleri Özkan Olcay, Ümit Özdemir, Adnan Nas, Mete İkiz, Ebru Köksal ve Ahmet Yüce Ocaklı katıldı.

    Yönetim kurulu adına konuşan Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın devrini hala alamadıklarını dile getirdi.

    Türk Telekom Arena ile ilgili sorunları anlatan Ümit Özdemir, stadın çatısını kendilerinin yapması gerektiğini ifade etti. Başkan yardımcısı Özdemir, şöyle konuştu: "Stat için çatı gerekli bir şey değil. Çünkü UEFA kurallarına göre, kapalı bir sahada oynamak ancak yarım saat önce hakemin kararına göre verilir. Kapalı stat, konser ve benzer şeyler için yararlı olur. Zaten biz de bunları yapmak istemiyoruz."

    Stat içinde yapılan farklı organizasyonların zemine zarar verdiğini ve bunun maliyetinin yüksek olduğunu anlatan Özdemir, "Ayrıca çatının yapılması teknik problemleri de var. Zaman içinde gözlemlenecek ve yapılması gerekiyorsa yapacağız. Ancak daha önemlisi anlaşmaya göre hakkımız olan devir işlemleri hala yapılmamıştır. Bu devri bize yapmıyorlar. Aslında mekanizmaya göre, VARYAP TOKİ'ye, TOKİ, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne, o da bize devredecekti. Ama Galatasaray'a hala devir yapılmamıştır. Biz stadın ruhsatını ve iskanını aldık. Bu devri yapmıyorlar, şu anda karşılıklı açılmış bazı davalar var." diye konuştu.

MALİ TABLO

    Toplantıda mali tabloyla ilgili bilgiyi de yönetim kurulu üyesi Mete İkiz verdi. İkiz, 2014 yılı bütçesiyle ilgili yaptığı sunumda, kulübün 2013 yılında yapılan olağan genel kurulunda onaylanan 158 milyon liralık gelir bütçesine karşılık 168 milyon lira gelir elde edildiğini belirtti. İkiz, 155 milyon lira olarak onaylanan gider bütçesine karşılık da 151 milyon lira gider gerçekleştiğini, böylece kulübün 2013 yılını 17 milyon lira net gelirle kapattığını kaydetti.

    Mete İkiz, 2014 yılı için 138,7 milyon lira gelir bütçesine karşılık 137,1 milyon lira gider bütçesini 13 Nisan Pazar günü yapılacak olağan mali genel kurulda kulüp üyelerinin onayına sunacaklarını da sözlerine ekledi.
Toplantıda Prof. Dr. Haluk Erkut da kulübün yeniden yapılanma projesinin gözden geçirme çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi.

DİVANDA KISA SÜRELİ TARTIŞMA

    Bu arada eleştiriler ve temenniler bölümünde üyeler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Üyelerden Abdullah Tirali'nin, "Sayın başkan benim size nacizane fikrim size başkan mı diyeyim ağabey mi diyelim ben bunu size sormuştum geçmişte. Siz de ağabey deyin demiştiniz. Şimdi soruyorum, sayın başkanım sevgili ağabeyim. Siz zaten seçim olsa aday ve rakip rakip çıkmaz diyorsunuz. Gelin seçim yapalım. Aday çıkmaz diyorsunuz zaten. Pazar günü mali genel kurul bu şekilde bitmez. Ben tahammülerimi bozmayacağım deyin mali genel kurul öncesi sizler pazar günü bir şeyler soracaksınız biz de soracağız." şeklindeki ifadelerine cevap, başkan yardımcısı Ümit Özdemir'den geldi.

Özdemir'in Tirali’ye "Siz kim oluyorsunuz? demesi üzerine de Abdullah Tiralı, "Biz Galatasarayız gücümüzü Galatasaary’dan alıyoruz" karşılığını verdi. Bu karşılık üzerine ortam gerilirken, divan başkanı Tirali'nin konuşmasını bitirdi. Tirali, sözünü teşekkürle bitirmek istese de başkan İrfan Aktar, 'Biz senin yerine teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar