Fransız medyası: Drogba'ya Mandela cezası

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli futbolcusu Didier Drogba ve Eboue'nin, Perşembe günü hayatını kaybeden Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'yı anmak için izinsiz giydikleri tişört nedeniyle PFDK'ya sevk edilmesi, Fransa'da yankılandı.

Google Haberlere Abone ol
Fransız medyası: Drogba'ya Mandela cezası

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli futbolcusu Didier Drogba ve Eboue'nin, Perşembe günü hayatını kaybeden Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'yı anmak için izinsiz giydikleri tişört nedeniyle PFDK'ya sevk edilmesi, Fransa'da yankılandı. Fransız medyası olaya geniş yer ayırırken Drogba'nın Mandela'yı andığı için yaptırımla karşı karşıya olduğunu ifade ettiler.

Le Monde gazetesinde yayınlanan haberde, Drogba'nın Mandela'yı andığı için ceza alabileceği vurgulandı. Haberde tüm dünyada Mandela'ya yönelik anma programları düzenlenirken Türkiye'de bunun beklenmedik sonuçlarının olduğu kaydedildi.

Son olarak Fethiyespor'un da Fenerbahçe maçında 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtler nedeniyle PFDK'ya sevk edildiğinin aktarıldığı haberde, spor alanlarındaki tarafsızlık ilkesinin çok teorik olabileceğine dikkat çekildi. Gazete, Fenerbahçe futbolcusu Emre Belözoğlu'nun Konya maçında attığı golden sonra yaptığı Rabia işaretinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay gördüğünü hatırlattı. Bu arada Le Monde gazetesinin internet sitesinde yayınlanan haber, en çok paylaşılanlar arasına girdi.

Le Parisien gazetesi de TFF'nin Mandela'yı anmaya müsaade etmediğini vurguladı ve Galatasaray'ın iki Fildişi Sahilli oyuncusunun hayatını kaybeden Güney Afrika'nın efsane liderini andıkları nedeniyle ceza ile karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Fransız spor gazetesi L'Equipe ise Drogba ve Eboue'nin Galatasaray'ın 2-0 galip geldiği Türkiye Kupası'ndaki Elazığspor maçı sonrası formalarının altına giydikleri Mandela'yı anan tişörtler nedeniyle PFDK'ya sevk edildiklerini aktardı. Franceinfo Radyosu da Fildişi Sahilli oyuncuların giydikleri Güney Afrika'nın efsane lideri Nelson Mandela'yı anan tişörtler nedeniyle ceza ile karşı kaşıya olduğunu açıkladı. CİHAN

Yorumlar