Fransa Teknik Direktörü: Henüz favori gösterilmek için çok erken

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası E Grubu maçında Fransa, İsviçre'yi 5-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrası konuşan Fransa Milli Takımı Teknik Direktöü Didier Deschamps, henüz favori gösterilmek için çok erken olduğunu söyledi.Maça hızlı...

Google Haberlere Abone ol
Fransa Teknik Direktörü: Henüz favori gösterilmek için çok erken

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası E Grubu maçında Fransa, İsviçre'yi 5-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrası konuşan Fransa Milli Takımı Teknik Direktöü Didier Deschamps, henüz favori gösterilmek için çok erken olduğunu söyledi.

Maça hızlı başlayan Fransa, 17. dakikada Olivier Giroud ile 1-0 üstünlüğü yakaladı. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Mathieu Valbuena'nın ortasına iyi yükselen Olivier Giroud, düzgün kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. Bu golle Fransa, dünya kupalarındaki 100. golünü kaydetmiş oldu. Bu golden 1 dakika sonra ise Blaise Matuidi durumu 2-0'a getiren golü kaydetti. Maçın 32. dakikasında Fransa'nın golcü ismi Kerim Benzema penaltı kaçırıken, ilk yarı Valbuena'nın 40. dakikada attığı golle 3-0 sona erdi.

İkinci yarıda da Fransa rüzgarı esmeye devam etti. 67. dakikada Benzema skoru 4-0' taşırken, Fransa adına son gol maçın 73. dakikasında Moussa Sissoko'dan geldi. İsviçre'nin gollerini ise 81. dakikada Dzemaili ve 87. dakikada Xhaka kaydetti. Bu sonuçla Fransa, gruptan çıkmak için büyük avantaj yakaladı.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Fransa Milli Takımı Teknik Direktöü Didier Deschamps ise henüz favori gösterilmek için çok erken olduğunu söyledi. İsviçre karşısında alınan galibiyetle 2 maç sonunda 6 puana ulaştıklarını kaydeden Deschamps, iyi bir gol averajına sahip olduklarının altını çizdi. Şampiyonada favori gösterilmeleriyle ilgili de Didier Deschamps, ''Daha geçmemiz gereken bir grup var. Bu iki maça çok iyi hazırlandık, iyi maçlar çıkardık. Ama çeyrek finalden itibaren yeni bir şampiyona başlayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Fransa'nın golcü ismi Karim Benzema ise diğer takım arkadaşları gibi elinden geleni sahaya yansıtmaya çalıştığını belirtti. Benzama, turnuvada gol krallığında iddialı olmak istediğinin de altını çizdi.

Fransa grubun son maçında, 25 Haziran'da Ekvator'la karşılaşacak.

CİHAN

Yorumlar