FILA Direktörü Yahşi: İnanmadığımız ülkeye organizasyon verilmeyecek

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Organizasyonlar Direktörü Önder Yahşi, Finlandiya'da gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bir takım sıkıntılar yaşandığını kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
FILA Direktörü Yahşi: İnanmadığımız ülkeye organizasyon verilmeyecek

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Organizasyonlar Direktörü Önder Yahşi, Finlandiya'da gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bir takım sıkıntılar yaşandığını kabul etti. Önder Yahşi, bundan sonra kriterlere uymayan ve inanmadıkları ülkeye organizasyon vermeyeceklerini söyledi.

Avrupa Güreş Birliği'nin (CELA) Finlandiya'da iki gün önce gerçekleştirdiği toplantıda birliğin üyeliğine atandığı bilgisini de veren Önder Yahşi, organizasyonun ilk gününden itibaren sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Finlandiya’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası sırasında yapılan toplantımızda burada olan aksıklıkları CELA yönetimine aksettirdim. Çözebildiklerimi anlattım, çözemediklerim için de yeni bir karar aldık. Bu tür olayların tekerrür etmemesi için gerekli bütün önlemler alınacak."

Bu şampiyonaların 3 - 4 yıl öncesinden verilmiş organizasyonlar olduğu bilgisini veren Yahşi, "Dolayısıyla FILA'daki kan değişimi, yeni FILA Başkanı bu sıkıntılar nedeniyle özellikle üzerinde durduğu konu. Bundan önceki şampiyonalar, rastgele ülkelere de veriliyordu. Sıkıntılı ülkelere de veriliyordu." diyerek şunları söyledi:

"FILA olarak artık bunun önüne geçeceğiz. Sanıyorum bundan sonraki şampiyonlarda sorun olmayacak. Çünkü şampiyona verilecek ülkelere ciddi yaptırımlar, hatta kontratlar yaptırmayı düşünür hale geldik. Güreşin olimpiyatlardaki durumu malum, güreşe dünya üzerindeki bakış açısı da farklı. Biz güreş olarak 2020 - 2024 olimpiyatlarını her ne kadar garantilesek de olimpiyatların 5 ana spor dalından biri olmadıkça biz bu handikapı her olimpiyat süreci öncesinde yaşacağız. Güreş içeride mi kalacak çıkarılacak mı gibi sıkıntılar olabilir. Bunun için biz ciddi önlemler almak zorundayız. Altından kalkamayacağına inandığımız hiçbir ülkeye bundan sonra akretide vermeyeceğiz."

Kendisinin (CELA) yönetimi tarafından görevlendirmesiyle ilgili de Yahşi, "Budapeşte'de sayın başkanın arzusu üzerine yönetim kuruluna sunarak, protokol ve şampiyona direktörü olarak görevlendirildim. Fakat burada çalışmalarımdan dolayı beni onure ettiler ve yönetim kurulunun ataması ile CELA yönetim kurulu üyesi oldum." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN

Yorumlar