Fikret Orman: Transfer için 10 milyon euro ayırdık

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, transferi için girişimlerde bulundukları, ancak oyuncunun Fenerbahçe'ye transferinin sözkonusu olduğu Diego'ya 2,5 milyon euro önerdiklerini söyledi.Başkan Fikret Orman, özellikle transfer konusunda ve Beşiktaş...

Google Haberlere Abone ol
Fikret Orman: Transfer için 10 milyon euro ayırdık

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, transferi için girişimlerde bulundukları, ancak oyuncunun Fenerbahçe'ye transferinin sözkonusu olduğu Diego'ya 2,5 milyon euro önerdiklerini söyledi.

Başkan Fikret Orman, özellikle transfer konusunda ve Beşiktaş Vodafone Arena'nın inşaatı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Lig TV'de Ömer Güvenç'e Beşiktaş Vodafone Arena'da verdiği röportajda futbolcuları da ağır bir dille eleştirdi.

Türkiye'de oyuncuların, Avrupa'daki meslektaşları gibi hakemlere yardımcı olmadığını, Türkiye'ye gelen yabancıların da hemen Türk futbolculara benzediğini söyledi. Beşiktaş yönetimi olarak transfer politikalarını da anlatan Başkan Orman'ın açıklamalarından bazı detaylar şöyle:

BİZ DIEGO'YA 2.5 MİLYON EURO ÖNERMİŞTİK -

"Sözleşmesi biten oyuncular pazara çıkıyorlar. Bu teklif yaptığımız oyuncu hemen imza atacak değil. Diego bizim 1. alternatifimiz değildi, 2. sıradaydı. Bizim 1. alternatifimiz var. O ismi şu anda yapıldıktan sonra duyarsınız. Kesinlikle telaffuz etmeyeceğiz. Diego'ya senelik 2,5 milyon euro'ya oynaması yönünde teklif yaptık. Tavan ücretimiz oradadır. 2,5 milyon da imza parası önermiştik. Fenerbahçe daha fazla önermiş ve önerdiyse de alır.

Bu trendlerden geçti Beşiktaş. Ben Fenerbahçe verdi, biz de 1 milyon fazla veriyoruz diyebilirdim. O gitmiş çok daha yüksek bir kontrata imza atmış. Hayırlı olsun. Biz Fenerbahçe ile dost bir camiayız ama rekabet var. Biz de dost olmayacağız sahada. Oyuncular içerisinde de bu olacak. İşin doğasında var. Bunlar futbolun içinde olan şeyler."

CENK'İ FENERBAHÇE DE ALMAK İSTEDİ, BİZ ALDIK

Gaziantepspor'dan Cenk'i aldık biz. Orada oynamaya devam etti. Başkanları kızdı, üzüldü ama biz de rekabet içinde bunu yapmak zorundayız. Fenerbahçe de almak istedi, biz aldık. Çok daha fazla para teklif ettiler.

Bu sezon transfere 10 milyon euro ayıracağız. Taraftar yıldız oyuncu istiyor. Ben de istiyorum tabi ki ama sırf taraftarı mutlu etmek için gidip 35 yaşında futbolculara dünya kadar paralar vermem. Bu benim karakterime aykırı. Ben bunu seçildiğim kongrede de söyledim ve ben seçildim.

Olcan Adın ile ilgileniyoruz ama o bölge için başka alternatiflerimiz de var. Çok alternatifsiz ölüp, bittiğimiz bir oyuncu değil.

Olimpiyat Stadyumu'ndaki Galatasaray maçının çok önemli bir yeri vardı bu sene. Onun dışında Önder Özen'in de Bilic'in de çok bel bağladığı Fernandes tam bir hayal kırıklığıydı.

GÖKHAN'LA DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ PARALAR UYUŞMUYOR

Gökhan Töre benim çok sevdiğim bir çocuk. Kariyerinde en iyi noktaya Beşiktaş'ta geldi. Bunu kendisine de söyledim. Onun aklından geçen paralarla bizim aklımızdan geçen paraların biraz uyuşması lazım. Eğer bir noktada buluşabilirsek olur, yoksa olmaz. Bizim sağ tarafta 5 tane alternatifimiz var. Gökhan'ı takımda görmek istiyoruz ama olmazsa olmazımız değil.

DEMİRÖREN'E ÖDEME YAPACAĞIZ

Sayın Yıldırım Demirören ile uzun zamandır görüşüyoruz. Olumlu da yaklaşıyor kendisi alacakları konusunda. Alacağının bir kısmını bağış yapacak, bir kısmını sponsorluk olarak göstereceğiz bir kısmını da geri ödeyeceğiz.

TÜRKİYE'DE HAKEME ÇOK GÖREV DÜŞÜYOR

Benim şahsi görüşüm hakemlere ülkemizde çok iş düşüyor. Burada herkes hakeme topu atmaya çalışıyor. Buna futbolcular da dahil. Bazı eksik oldukları noktada yönü hakeme çevirmeye çalışıyorlar. Yurt dışında böyle olmuyor. Çıkıp gördüğünü çalması lazım hakemlerin. Mesela Fenerbahçe - Beşiktaş maçında bir Fenerbahçeli oyuncuyu attı diye geldi hiçbir şey yokken Necip'i de oyundan attı. Yani bir ondan gitti bir de ondan gitsin diye. Bunların olmaması lazım. Bu işlerden çok mağdur olduk bu sene.

Son Gençlerbirliği maçımızın gelirini Soma'ya bağışlayacağımızı açıklamamıza rağmen satılan bilet sayısı 2 binlerde. Taraftar da biliyor ki bizim evimiz burası (İnönü). Bizim bir an önce evimize dönmemiz lazım.

Siz bir kısım bilet alışkanlığı olanlara bakmayın. 2012'den beri kimselere bir şey verdiğimiz yok. O kişiler dışında bir sıkıntımız yok taraftarla. Ben her zaman taraftarın içindeyim. Yöneticilerin taraftarla bir mesafesi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu ayrı durmak anlamında değil tabi ki.

Keşke dediğiniz anlar oluyor hayatta. Ben de "keşke Fernandes'i geçen sezon sonunda hocayı ve Önder Özen'i dinlemeyip satsaydım" diyorum. Bu sezon bedavaya ayrılacağına bir kazancımız olurdu. Hem de bir performans vermedi bizim için.

İSTİFA ETMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM OLMADI

Ben çok cesur yapılı bir insanım. Böyle olmasam zaten Beşiktaş kulübü ne bu durumda olurdu ne de ben başkan olurdum. Herkes biliyor ki ben aldığımda Beşiktaş batmış haldeydi. İstifa etmek gibi bir düşüncem olmadı hiçbir zaman. Bursa'nın, Konya'nın stadyumlarını belediyeler yapmasına rağmen senelerdir bitmiyor. Biz kulüp bu haldeyken hem takıma hem tesislere yatırımlar yapıyoruz. Bunlar cesaret isteyen şeyler.

Stadımızı açtığımız zaman 35 bin kombine satacağımızı düşünüyorum. Geri kalanını zaten elimizde tutacağız ki maç başına çıkarabilelim. Beşiktaş kartı olmayana da kombine de satmayacağım, bilet de satmayacağım. Beşiktaş'a zarar veren kimseyi stada sokmayacağım.

HERKESİN ALEYHİNDE BAĞIRDILAR

Süleyman Seba'ya zamanında gitsin diye şarkılar bestelemediler mi? Serdar Bilgili'ye Fenerbahçe maçında küfürler edilmedi mi? Demirören'e "çıldırt bizi başkan" derken "yeter" demeye başlamadılar mı? Bana şimdi haksız eleştirilerde bulunanlar bunlar. Bir öyleler bir böyle. İnanın Beşiktaş artık bunları yemiyor. Herkes her şeyi biliyor. Bunlardan Beşiktaş kurtulacak artık.

UEFA ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM

Benim kendime de Beşiktaş'a da şampiyonluk borcum var. Ben bu işin sıfırından geldim. Bu arkadaşların bazıları daha doğmamışken ben buralardaydım. Eski tribüncüler bilirler ben oralardan geldim. Şampiyon olmayı çok hissediyorum. Ben şampiyonluktan da çok UEFA Şampiyonu olmak istiyorum. Bu benim hedefim.

CHELSEA İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Stadın açılışında bir takımla maç yapılabilir. Chelsea ile konuşuyoruz. Soma için Fenerbahçe ve Chelsea ile beraber bir turnuva yapalım diyoruz. Konuşuyoruz bunları... Bu stadyum açıldıktan sonra gerisi teferruat. Benim için Real Madrid'in buraya gelmesi çok büyük bir şey değil. Önemli olan her yeri siyah-beyaz bayraklarla donanmış Beşiktaş taraftarını burada görmek.

GÖKHAN'IN O OLAYDA SUÇU YOK

Gökhan Töre'nin vurulduğu gece olan bütün kayıtları izledim. Gökhan hiç yerinden kalkmamış orada oturmuş. Orada olmak yanlış mı? Evet yanlış. O işler önümüzdeki sene daha sert ve kontrol altında olacak. Ben de müsaade etmeyeceğim Önder Özen de vermeyecek.

CİHAN

Yorumlar