Fikret Orman: Stadımızı ağustos ayında bitireceğiz

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı'nın yerine yapılan stat konusunda ortaya atılan iddialara sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Fikret Orman: Stadımızı ağustos ayında bitireceğiz

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı'nın yerine yapılan stat konusunda ortaya atılan iddialara sert tepki gösterdi.

Ceylan İnterContinental Otel'de yapılan 2014 Yılı 1. Olağan Toplantısı'nda kurul üyelerine konuşan Başkan Fikret Orman, göreve geldikleri günden itibaren yapmış olduğu çalışmalar konusunda bilgiler vererek, "Biz göreve geldikten sonra kulüple ilgili ekonomik konularda olumsuz haberler görmüyorsunuz. Göreve geldiğimizde 200'ün üzerinde haciz ile karşı karşıyaydım Onları çözümledik. Kulübün sporculara, herkese borcu vardı. Şu anda Beşiktaş'ın bir kuruma borcu var şeklinde haberler duyuyor musunuz. UEFA'da bulunan 17 dava borcu indirildi. Şu anda kurum itibariyle borcumuz yoktur. Beşiktaş'ta sporcular paralarını almaktadır. Beşiktaş'ın en büyük problemi rakipleri ile arasındaki gelir farkıdır. Rakipler 450 milyon TL gelirle oynarken biz 140 milyon TL gelir ile oynuyoruz. Bu kadar borcu tasarruf yaparak kapatmak mümkün değil. Borcu kulübü büyüterek kapatabiliriz. Bir sene evvel kulüp mahkeme faizi olarak 15 milyon TL üzerinde masrfa ödemiştir. Ama biz bu sorunları çözünce şimdi bunları ödemiyoruz. İnşaatı devam eden stadın durmasından memnunluk duyanlar var. Ancak biz bir saat bile durmadan çalışıyoruz." diye konuştu.

İnönü Stadı'nın yerine yapılan yeni stat çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Orman, şunları kaydetti:

"Biz bu stadı kendi imkanlarımızla yapmaya karar verdik. Burayı birine verip 10 senelik gelirini vermedik. Kendi kaynaklarımızla yaparak bir senelik geliri ile yapacağız. Beşiktaş'a ucuz maliyetli yer kazandırmak istiyoruz, bundan rahatsızlık duyanlar var. İlk başta buranın iznini alamazlar dediler, belgelerini aldık. Türkiye'nin en zor noktasında stadımızı yeniden yapıyoruz. Buranın iznini alamaz diyorlardı onu aldık. Bir ara stadın yerine park yapılacak dendi. Ancak bunların izni alınmıştı ve biz stadımızı yıktık, yerine çalışmalar başladı. Parasını bulamaz dediler Vodafone ile anlaşma yaptık. Ardından bu defa tarihi eser çıkacak dendi. Hiçbirşey çıkmadı. Bu defa da su çıkacak çalışma duracak dendi. Suda çıkmadı. Aslında biz hiç kimseye bu tarihte bu stadı yapacağız diye de tarih vermedik. Neden süre verdik. Düşünün gelecek hafta evimizde oynayacağız Bursaspor maçını oynayacağımız yer yok. Emniyet, Bursaspor maçını Olimpiyat Stadı'nda oynamamız istemiyor. Stat gelirimiz yok, sahamız kapanıyor. Hiç kimse bu kulüp ekonomik olarak nasıl yönetiliyor diye sormuyor. 110 bin tane forma satışı ile bu kulüp döner mi. Bir önce stadımızı yapmamız gerekiyor. Sanki stadı kendimizi yapıyoruz, stadı Beşiktaş'a yapıyoruz. Stadın inşaatının durmasının kime faydası olacak. Tabiki ağustosta bitirmek zor tarihtir ama hep beraber bize destek olun. Stat ağustosta bitmezse kime ne kazanç sağlayacaktır. Herkesin içi rahat olsun biz o stadı ağustosta bitireceğiz. Tüm camianın bizimyanımızda olması gerekiyor."

Öte yandan Beşiktaş camiası içinde stadın inşaatında bazı işlerin başkanın kendi taşeronlarına verdiği şeklindeki söylemlere Başkan Orman, şöyle cevap verdi:

"Etap etap ihale yapıyoruz. Gazetelere ilanlarını veriyoruz. Buranın kaba inşaatını birine vereceğiz. Buranın ihalesini ben iptal ettirdim. Malzemeyi biz alırız, işçiliği ihale ettik. 3 tane firmayla anlaştık. Teklifler açıldıktan sonra pazarlama şansımız kalmaz diye, kapalı zarf yaptık. Kendi taşeronuna verdi falan diye laflar. Bu paraların daha azına, aynı kalitede yapılıyorsa farkı ben cebimden vereceğim."

Bu arada dünkü Kayseri Erciyesspor maçında tribünlerden kendisine edilen küfürler içinse Başkan, "Ben kimseden korkmam. Ben bunlardan da çekinmem. Kulübün önüne falan gelmeler nedir. Gelsinler yüzüme söylesinler." dedi.

DEMİRÖREN'İN BORCU MESELESİ

Öte yandan Beşiktaş'ta Yıldırım Demirören'in alacağını bağışlaması konusunda da görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başkan, "Başkan Demirören seçilerek göreve gelmiştir. 3 dönem görev yaptılar. Biz zaten borç artışı devam ederken de 2005 yılında da bunları söylüyorduk. Biz şimdi Yıldırım Demirören'e davlara açsak bu davalar ticari davalar olduğu için 5 yıl sürecek. Kimsini kazanacağız, kimisini kaybedeceğiz. Bütün evraklar kamuoyu önüne çıkacaktır. Demirören, bu parayı bağışlayacağım dedi. Zaten bu para da bana bağışlanmayacak. Bağışlanmasından da şahı olarak menfaatim olmaz. Biz bunu bir toplumsal uzlaşı ile halletmek istiyoruz. Şimdi bakıyorum herkes borçlar konusunda çok hassas davranıyor, peki o zaman neden bu kadar hassas davranmadınız. Bu para olayını Yıldırım Demirören ile 3-5 defa konuştum. Arzumuz toplumsal uzlaşı ile bir şekilde çözülmesidir. Çözüldüğü takdirde de Beşiktaş'ın borcu aşağı inecektir. Bu kötü birşey midir."
CİHAN

Yorumlar