Fikret Orman: Ronaldinho transferine ilk başta sıcak bakmıyordum

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, transferi yılan hikayesine dönen ve son olarak kulübü Atletico Minerio ile 1 yıllık sözleşme yenileyen Brezilyalı yıldız Ronaldinho'nun transferiyle ilgili olarak, "Esas itibariyle ben ilk başta çok sıcak bakmıyordum açıkça.

Google Haberlere Abone ol
Fikret Orman: Ronaldinho transferine ilk başta sıcak bakmıyordum

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, transferi yılan hikayesine dönen ve son olarak kulübü Atletico Minerio ile 1 yıllık sözleşme yenileyen Brezilyalı yıldız Ronaldinho'nun transferiyle ilgili olarak, "Esas itibariyle ben ilk başta çok sıcak bakmıyordum açıkçası. Çünkü maliyetleri çok yüksek." dedi.

Başkan Orman, takım olarak ilk yarıya iyi başlayıp sonra düşüş yaşadıklarını, ligin ikinci yarısında ilk devrede yaptıkları hataları kapatmak istediklerini söyledi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Yardımcı Antrenör Edin Terzic, futbolcular Ersan Gülüm ve Veli Kavlak Antalya'da bir mobilya mağazası açılışına katıldı.

Açılış öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Fikret Orman, Antalya kampı, transferler, Ronaldinho'nun transfer sürecini değerlendirdi. Transferi yılan hikayesine dönen Ronaldinho sürecini anlatan Orman, kendisinin ilk başta bu transfere sıcak bakmadığını söyledi. Bu durumda oyuncunun maliyetinin çok yüksek olmasını gösteren Orman, şunları söyledi:

"Beşiktaş'ın bir yatırım sürecinde ve futbol takımına da yatırım yaptık. Yüksek maliyetli bir oyuncaya çok sıcak bakmıyorum. Fakat Kalde firması oyuncuyla alakalı reklam haklarını yaklaşık 3 milyon Euro vererek almayı kabul edince bizim dediğimiz bütçelere gelmiş oldu. Biz de onun için sıcak baktık. Ama oyuncu bizim önerdiğimiz ücretten daha düşük bir ücrete imza attı. Oyuncunun Brezilya'da yapılacak dünya kupasında kaptan olarak çıkma arzusu ve kupayı kaldırma arzusu Brezilya'da kalması için etken bir sebep olduğunu tahmin ediyorum. Hayırlısı olsun. Beşiktaş'ta daha iyi oyuncularda gelecektir bundan sonra da hedeflerimiz o yöndedir. Bütçemiz dahilinde en iyi şeyi yapmaya çalışacağız."

"İLK DEVREDEKİ HATALARI İKİNCİ YARI KAPATMAK İSTİYORUZ"

Başkan Fikret Orman, takımının ilk yarı durumunu değerlendirdi. İlk yarı iyi bir başlangıç yaptıklarını belirten Orman, sonuna doğru ise bir düşüş yaşadıklarını ifade etti.

İkinci yarı ilk devrede yaptıkları hataları kapatmak istediklerini de belirten Orman, böylece hedefledikleri yere gelmek istediklerini söyledi. Orman, Antalya kampında da herşeyin rutin gittiğini kaydetti.

"TARIK HAKKINDA OLUMLU BİLGİLER GELMEDİ"

Basın mensuplarının Kayserisporlu Sefa Yılmaz, Galatasaraylı Dany ve Eskişehirsporlu Tarık Çamdal transferini sorması üzerine Orman, Sefa'yla lig başında da ilgilendiklerini hatırlattı. Ligte Kayserispor'un zor anlar yaşadığını ve onlara da saygı duymak gerektiğini belirten Orman, şöyle devam etti:

"Şuan itibariyle Kayserispor vermeyeceğini ifade etti. Bizde ilgimiz geri çekmiş durumdayız. Tarık'la alakalı futbol direktörümüz açıklama yaptı 'İlgilenmiyoruz' diye. Biz bir tek futbolcunun oyun kapasitesi haricinde Beşiktaş'a ahlaki uyumuyla da ilgileniyoruz. Oyuncu hakkında bir şey söylemek istemem ama menajeriyle alakalı bana gelen bilgiler çok olumlu gelmedi onun için ilgimizi çektik. Dany'le bir ilgimiz olduğunu düşünmüyorum."

"AHMET NUR ÇEBİ ARAMIZDA KIRICI EN UFAK BİR KONUŞMA OLMADI"

Ahmet Nur Çebi ile aralarında gerginlik yaşandığı iddialarına ise Orman, "Ahmet Nur Çebi ile benim aramda 20 ayı geçtik bir defa en ufak bir konuşma dahi olmamıştır birbirimizi kıracak. Çok uyumlu bir çalışmamız var. Bundan Beşiktaş menfaatlerini konusunda beraberce devam edecektir. Bu stadyum yapılmaya sonucu geldiği sürece bunun gibi dedikodular her gün artacaktır. Bu stadyum bitip Beşiktaş genel itibariyle kendi üstüne rakiplerinin üzerine çıkacak bir noktaya gelecektir. Bunu kıskananlar her gün bir şey çıkartıyorlar." dedi.

Orman, gündem değiştirmek amacıyla transfer çalışmalarının olmadığını da sözlerine ekledi.

Açıklamaların ardından Fikret Orman ve diğer katılımcılar mağazanın açılış kurdelesini hep beraber kesti.
CİHAN

Yorumlar