FIFA 2014 Dünya Kupası heyecanı Karaçi sokaklarında

Geçtiğimiz hafta 27 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği havaalanı saldırısı sonrası, dünya gündemine oturan Karaçi şehrinde, panik havası yerini dünya kupası heyecanına bıraktı. Bütün dünyanın takip ettiği FIFA 2014 Dünya...

Google Haberlere Abone ol
FIFA 2014 Dünya Kupası heyecanı Karaçi sokaklarında

Geçtiğimiz hafta 27 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği havaalanı saldırısı sonrası, dünya gündemine oturan Karaçi şehrinde, panik havası yerini dünya kupası heyecanına bıraktı.

Bütün dünyanın takip ettiği FIFA 2014 Dünya Kupası finalleri, Karaçi'de her gün şiddet olaylarına şahit olan halka, nefes aldırıyor. Yüz milyonları ekran başına kilitleyen FIFA 2014 Dünya Kupası, şehrin en problemli bölgesi Lyari’de de sıcaklığını hissettiriyor. İnsanlar, evlerin ve işyerlerinin duvarlarına kupaya katılan ülkelerin bayrakları ve ünlü oyuncularının resmini çiziyor. Gecekondu evlerinin çoğunun çatılarında ülke bayraklarının dalgalandığı görülüyor. İnsanlar, desteklediği ülkelerin bayraklarını evlerine asıyor.

Ülke genelinde her yaştan insanın sokaklarda oynadığı ve büyük bir ilgi ile takip ettiği kriket oyunu ise FIFA 2014 Dünya Kupası maçları nedeniyle bir süreliğine de olsa ilgi görmüyor. Her yıl yüzlerce insanın şiddet olayları sebebi ile hayatını kaybettiği Lyari bölgesi aynı zamanda ülkede son 15 yıldır en çok futbolcunun çıktığı mahalle olarak göze çarpıyor. Mahalle sakinleri Brezilya ile aralarındaki saat farkı nedeniyle gece geç saatlerde başlayan FIFA 2014 Dünya Kupası maçlarını kaçırmadıklarını söylüyor.

Mahalleli, elektrik kesintileri sebebi ile maç keyfinin yarıda kalmasından korkuyor ve yetkililerden dünya kupası süresince kesintilerin en aza indirilmesini istiyor. Havaalanı saldırısı sebebi ile FIFA 2014 Dünya Kupası hazırlıklarına geç başladıklarını kaydeden Karaçililer, daha fazla bekleyemeyeceklerini ifade ediyor.

Basına konuşan Brezilya İslamabad Büyükelçisi Alfredo Leoni, 200 Pakistanlıya Brezilya vizesi verdiklerini belirtirken 300 Pakistanlının ise dünya kupasını izlemek için başka ülkelerden Brezilya'ya gideceğini söyledi.

20 milyon nüfusa sahip Karaçi şehrinde halkın gündeminde dünya kupası keyiflerini yarıda bırakan elektrik kesintilerinin yaşanmaması var.

CİHAN

Yorumlar