FIBA Şampiyonlar Ligi'nde rakipler belli oldu

- Lige doğrudan katılan Türk takımlarından Banvit A, Pınar Karşıyaka ise B Grubu'nda mücadele edecek - Türkiye'yi ikinci ön eleme turunda temsil edecek takımlardan Beşiktaş Sompo Japan, Igokea ile Mornar Bar, Muratbey Uşak Sportif ise Petrolina AEK ile U-Mobitelco BT Cluj arasındaki eleme maçının galibi ile karşılaşacak

Google Haberlere Abone ol
FIBA Şampiyonlar Ligi'nde rakipler belli oldu


ANKARA (AA) - Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin kura çekiminde, Türk takımlarının rakipleri belli oldu.

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen kura çekimine, Türkiye'den Banvit ve Pınar Karşıyaka doğrudan, Beşiktaş Sompo Japan ve Muratbey Uşak Sportif ise ikinci ön eleme turundan katıldı.

Eşleşmelerin ardından Banvit, A Grubu'nda Almanya'dan Fraport Skyliners, Yunanistan'dan Aris, Çek Cumhuriyeti'nden CEZ Basketball Nymburk, Slovenya'dan Helios Suns ve Fransa'dan Monaco takımları ile eşleşti.

Pınar Karşıyaka ise B Grubu'nda İtalya'dan Umana Reyer, Rusya'dan Avtodor Saratov, İsrail'den Maccabi Rishon Le Zion, Ukrayna'dan Khimik ve Fransa'dan Le Mans ile karşılaşacak.

Lige 2. ön eleme turundan katılan Beşiktaş Sompo Japan, Bosna Hersek'ten Igokea ile Karadağ'dan Mornar Bar, Muratbey Uşak Sportif ise Kıbrıs Rum Kesimi'nden Petrolina AEK ile Romanya'dan U-Mobitelco BT Cluj takımı arasındaki eleme maçının galibi ile oynayacak.

Bu turun ilk maçları 4 Ekim, rövanşları ise 6 Ekim'de oynanacak. Beşiktaş Sompo Japan ilk maçına deplasmanda, Muratbey Uşak Sportif ise evinde çıkacak.

Lige ön eleme turları ve doğrudan katılacak takımların eşleşmeleri şöyle:

1. ön eleme turu:

Bakken Bears (Danimarka) - Banco di Sardegna Sassari (İtalya)

Porto (Portekiz) - Juventus (Litvanya)

Benfica (Portekiz) - Openjobmetis Varese (İtalya)

Donar (Hollanda) - Tartu Ülikool/Rock (Estonya)

Kataja (Finlandiya) - Södertalje Kings (İsveç)

Rilski Sportist (Bulgaristan) - Tsmoki Minsk (Belarus)

Igokea (Bosna Hersek) - Mornar Bar (Karadağ)

Oradea (Romanya) - Prievidza (Slovakya)

Petrolina AEK (Kıbrıs Rum Kesimi) - U-Mobitelco BT Cluj (Romanya)


2. ön eleme turu:

MHP Riesen Ludwigsburg (Almanya) - Porto-Juventus galibi

Benfica-Openjobmetis Varese galibi - Szolnoki Olaj (Macaristan)

Kataja-Södertalje Kings galibi - Proximus Spirou (Belçika)

Donar-Tartu Ülikool/Rock galibi - Bakken Bears-Banco di Sardegna Sassari galibi

Muratbey Uşak Sportif (Türkiye) - Petrolina AEK - U-Mobitelco BT Cluj galibi

Rilski Sportist-Tsmoki Minsk galibi - Ironi Nahariya (İsrail)

Ironi Nahariya (Bulgaristan) - Oradea- Prievidza galibi

Igokea- Mornar Bar - Beşiktaş Sompo Japan (Türkiye)


Gruplar:

A Grubu: Banvit (Türkiye), Fraport Skyliners (Almanya), Aris (Yunanistan), CEZ Basketball Nymburk (Çek Cumhuriyeti), Helios Suns (Slovenya), Monaco (Fransa),

B Grubu: Pınar Karşıyaka (Türkiye), Umana Reyer (İtalya), Avtodor Saratov (Rusya), Maccabi Rishon Le Zion (İsrail), Khimik (Ukrayna), Le Mans (Fransa)

C Grubu: ASVEL (Fransa), EWE Baskets (Almanya), PAOK (Yunanistan), Neptunas (Litvanya), Rosa Radom (Polonya), Ventspils (Letonya)

D Grubu: Strasbourg (Fransa), Sidigas Avellino (İtalya), Iberostar Tenerife (İspanya), Telenet Oostende (Belçika), Cibona (Hırvatistan), Mega Leks (Sırbistan)


- Turnuva formatı


İlk kez düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 2016-2017 sezonu 32 takımla oynanacak.

Turnuvaya 24 takım doğrudan, 8 ekip de elemeler sonrasında katılacak. Birinci ön eleme turunda mücadele edecek 16 takımdan 8'i, ikinci ön eleme turuna yükselmeye hak kazanacak. İkinci ön eleme turunda rakiplerini geçen 8 ekip ise adlarını Şampiyonlar Ligi'ne yazdıracak.

Sekizer takımın 4 gruba ayrılacağı Şampiyonlar Ligi'nde, gruplarında ilk 4 sırayı alacak ekipler üst tura yükselecek. Grup maçlarını 5 ve 6. sırada tamamlayacak takımlar ise yollarına, FIBA'nın ikinci turnuvası Avrupa Kupası'nda devam edecek.

Ligde elemeler ve grup mücadelesi, iç ve dış sahada olmak üzere iki maç üstünden gerçekleştirilecek. Birinci turun eleme maçları 27 Eylül, normal sezon karşılaşmaları ise 20 Ekim'de başlayacak.

Yorumlar