Fenerbahçeliler Anıtkabir'de

Fenerbahçe'nin haksızlığa uğradığını ve şike dosyasında adil yargılama yapılmadığını savunan sarı-lacivertli yönetim ve taraftarlar, 'Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet' ve 'Adalete Fener yak' sloganlarıyla Ankara'da toplandı ve Aslanlı yoldan g.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçeliler Anıtkabir'de

Fenerbahçe'nin haksızlığa uğradığını ve şike dosyasında adil yargılama yapılmadığını savunan sarı-lacivertli yönetim ve taraftarlar, 'Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet' ve 'Adalete Fener yak' sloganlarıyla Ankara'da toplandı ve Aslanlı yoldan geçerek Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

Anıtkabir'e Atatürk'ün huzuruna çıkmak için onbinlerce Fenerbahçeli yönetici ve taraftarlar Anıtkabir çevresinde ve Tandoğan kapısı önünde toplanarak Aslanlı Yol'dan geçerek Anıtkabir Meydanı'nda toplandı ve ardından da Atatürk'ün Mozolesi'ni ziyaret ettiler.

Ankara Fenerbahçeliler Derneği'nin organizasyonunda sadece Ankara değil, yurdun dört bir yanından taraftarlar otobüslerle ve özel araçlarıyla Ankara'ya ulaştılar. Fenerbahçe Dernekleri'nin yanı sıra yürüyüşe bir çok sivil toplum örgütü de katılırken taraftarlar arasında Beşiktaş ve Galatasaray formalı taraftarlarda da yürüyüşte yeraldı.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Polis sivil ve resmi üniformalarla yoğun güvenlik önlemi alırken, Anıtkabir Komutanlığı da had safhada tedbirli davrandı. İzdiham olmaması için sadece Tandoğan kapısından değil, 3 nolu kapıdan da taraftarlar alındı. Aynı zamanda şehirdeki trafik akışını tıkamamak için de bu yol tercih edilirken güvenlik aramaları dikkatli bir şekilde yapıldı.

PROVAKASYONA KARŞI ÖNLEM

Ankara Fenerbahçe Derneği herhangi bir provokasyon ihtimaline karşı da önemli önlemler alındı. Dernek, Anıtkabir öncesinde ve sonrasında herhangi bir organizasyon olmadığını özellikle duyurdu. Anıtkabir ziyareti sonrasında da özel bir organizasyon olmadığı dernek tarafından duyuruldu.

Aslanlı Yol yürüyüşü esnasında taraftarlar ise mikrofonlara haksızlığa uğradıklarını ve takımlarına sonsuza kadar destek olmaya devam edeceklerini söylediler. Taraftarlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde tezahüratlarda da bulundular.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarafından mozoleye çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Başkan Aziz Yıldırım Anıtkabir özel defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Başkan Aziz Yıldırım'ın şu ifadeleri kullandığı sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden duyuruldu:

"Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Yüce Atatürk
İtibar ve iltifatlarınıza mazhar olmuş, yegane ruhu Kuvai-Milliye olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Başkanı olarak heyecan ve gururla huzurunuzdayım.

İşgal altındaki bir ülkeyi çağdaş, demokratik bir cumhuriyet haline getiren irade ve devrimlerinize sahip çıkmak konusundaki kararlılığımız ve mücadelemiz tamdır.

İstikbalde dahi bir gün yurdun tüm toprakları işgal edilmiş, tüm tershanelerine girilmiş, bütün kaleleri zapt edilmiş ve bütün ordulara dağıtılmış olsa da istiklal ve cumhuriyeti müdafa mecburiyetinde kaldığımız da dahili ve harici bedhahlara karşı içinde bulunacağımız vaziyet çok namüsait bir vaziyette tezahür etmiş olsa da; 'Rahat Uyu Atam. Yolun Yolumuz. Andın Andımız olacaktır.'

Söz veriyorum ki devrimlerinizi ve ilkelerinizi unutturmak isteyen karanlıkların yüzünde yanan son bir ışık kalacaksa o Fenerbahçe olacaktır.

Ve muhtaç olduğumuz yegane kudret yolunuzda akmak için 1 dakika bile tereddüt etmeyecek olan damarlarımızdaki asil kanımızdır. Her gün biraz daha artan 'özlem' ve 'hasretlerimizle'"
CİHAN

Yorumlar