Fenerbahçe'de Başkan Yıldırım'dan camiaya başsağlığı mesajı

Fenerbahçe eski başkanlarından 92 yaşında vefat eden Faruk Ilgaz'ın vefatıyla ilgili Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, başsağlığı mesajı yayınladı.Akciğer enfeksiyonu nedeniyle dün özel bir hastaneye kaldırılan Faruk...

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe'de Başkan Yıldırım'dan camiaya başsağlığı mesajı

Fenerbahçe eski başkanlarından 92 yaşında vefat eden Faruk Ilgaz'ın vefatıyla ilgili Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, başsağlığı mesajı yayınladı.

Akciğer enfeksiyonu nedeniyle dün özel bir hastaneye kaldırılan Faruk Ilgaz'ın vefatı nedeniyle bir açıklama yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Değerli büyüğüm, kulübümüzün eski başkanlarından Sayın Faruk Ilgaz’ı kaybetmenin tarifsiz acısını yaşıyorum. Fenerbahçemize verdiği emekler ve kattığı değerler dolayısıyla hiçbir zaman unutulmayacak Sayın Faruk Ilgaz’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi, dostları ve bu acıyı paylaşan tüm camiamıza başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun…" ifadelerini kullandı.

FARUK ILGAZ KİMDİR?

Bir süredir böbrek yetmezliği ile ilgili problemler yaşayan Faruk Ilgaz'ın dün Ulus'ta özel bir hastaneye kaldırıldığı açıklanmıştı.

1922 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Faruk Ilgaz, spora futbol oynayarak başladı. 1939 yılında Saint Joseph Fransız Lisesi’nden mezun oldu. 1966 - 1974, 1976 - 1980 ve 1983 - 1984 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı yaptı.

1956 yılında ilk kez Fenerbahçe yönetimine seçilen Faruk Ilgaz, 1965’te 2. Başkanlığa getirildi. 1966’da başkanlığa seçildi ve uzun süre görev yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü en fazla kupayı Faruk Ilgaz’ın başkanlığı döneminde kazandı.

BİR SEZONDA 5 KUPALI FENERBAHÇE’NİN BAŞKANI FARUK ILGAZ’DI

Faruk Ilgaz’ın başkanlığı döneminde, 1967 - 1968 sezonunda Fenerbahçe 5 kupa birden kazanarak eşi görülmemiş bir başarıya imza atmıştı. Dünyada başka hiçbir kulübe nasip olmayan bir sezonda 5 kupa Faruk Ilgaz’ın başkanlığı döneminde Fenerbahçe’ye kazandırılmıştı. Fenerbahçe o sezon Türkiye Ligi şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Spor Toto Kupası, Balkan Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak büyük sükse yapmıştı.

Faruk Ilgaz’ın cenaze töreni ile ilgili bilgiler ise Ilgaz'ın ailesi ve kulüp yönetimi tarafından belirlendikten sonra açıklanacak.

CİHAN

Yorumlar