Fenerbahçe ve Galatasaray istatistiklerine güveniyor

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 8 Mart Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Galatasaray, bu önemli derbide sezon istatistiklerine güveniyor.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe ve Galatasaray istatistiklerine güveniyor
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 8 Mart Pazar günü karşı karşıya ati Fenerbahçe ile Galatasaray, bu önemli derbide sezon istatistiklerine güveniyor.

Ligde 51 puanla önder vaziyette bulunan Galatasaray’ın 4 puan gerisinde yer branş Fenerbahçe, bu sezon iç branş maçlarında tesirli bir performans ortaya koyarken, evindeki son karşılaşmasında Akhisar Belediyespor’a yenilmesine karşın taraftarı önünde genel olarak muvaffakiyetli neticeler almasıyla dikkati çekti.

Kadıköy’de bu sezon çıktığı 11 lig maçının 8’ini ele geçiren sarı-lacivertliler, sadece 1 maç kaybederken, 2 kere de berabere kalıp yekün 26 puan elde etti. Fenerbahçe, topladığı 26 puanla, Galatasaray ile ortak azami iç branş performansına sahip iki takımdan bir tanesi durumunda.

Sarı-lacivertli ekip, iç sahada çıktığı 11 maçta 20 gol atıp, kalesinde 10 gördü.

İç branş golcüsü Sow

Fenerbahçe’nin taraftarı önünde oynadığı lig maçlarında kaydettiği 20 gole 5 gollük bir yardım verici Moussa Sow, Kadıköy’de en skorer ad durumunda.

Senegalli oyuncu, sarı-lacivertli takımın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynadığı maçlarda tesirli olurken, bu sezon ligde kaydettiği 8 golün 5’ini taraftarı önünde kaydetti.

Sow’un arkasından 4 golle Webo, 3 golle Kuyt ve 2 golle de Emre Belözoğlu skora yardım yaparken, Emenike, Kadlec, Bekir İrtegün, Mehmet Topal, Meireles ve Alper Potuk ise birer kere Kadıköy’de golle buluştu.

Öte yandan, savunma oyuncusu Kedlec’in iç branş maçlarında iki kere topu kendi filelerine göndermesi de dikkati çekti.

Kadıköy’de lig performansı

Fenerbahçe’nin Kadıköy’de oynadığı lig maçlarındaki performansı şöyle oldu:

Hafta Rakip Sonuç Gol
1. Kardemir Karabükspor 3 - 2 Emenike, Sow, Webo
3. Gaziantepspor 1 - 0 Emre
5. Torku Konyaspor 2 - 1 Webo, Sow
7. Gençlerbirliği 2 - 1 Emre, Kuyt
9. Çaykur Rizespor 2 - 1 Kadlec, Webo
10. Eskişehirspor 2 - 2 Webo, Sow
13. Medicana Sivasspor 4 - 1 Bekir. Sow (2), Kuyt
15. Mersin İdmanyurdu 1 - 0 Mehmet Topuz
16. İstanbul Başakşehir 2 - 0 Kuyt, Alper
19. Trabzonspor 0 - 0
21. Akhisar Belediyespor 1 - 2 Meireles

Galatasaray, deplasmanda kendine güveniyor

Derbi maçta Fenerbahçe’ye misafir olacak Galatasaray, uzun süredir galip gelemediği bu deplasmanda bu kere kazanmaya çalışacak.

Bu sezon ligde rakipleriyle 11 kere hariç sahada karşı karşıya gelen sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakaların 8’ini kazanıp, 2’sini kaybederken, 1 kere berabere kalıp 25 puan elde etti.

Galatasaray’ın bu deplasman performansı, 11 hariç branş maçında 27 puan ele geçiren Beşiktaş’ın arkasından azami ikinci istatistik oldu. Sarı-kırmızılı takım, deplasmanda rakip ağları 20 kere havalandırırken, kendi filelerinde ise 12 gole mani olamadı.

Hamzaoğlu ile bileği bükülmedi

Sarı-kırmızılı ekip, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun göreve gelmesinin arkasından ligde hiç yenilmezken, deplasman maçlarında 1 kere berabere kaldı.

Bu sezon Cesare Prandelli idaresinde çıktığı 5 deplasman maçında 3 galibiyet ve 2 yenilgi branş Galatasaray, İtalyan teknik adamın görevden alınması sonrası Claudio Taffarel yönetiminde hariç sahada çıkılan Gaziantepspor müsabakasını 1-0 kazanırken, Hamza Hamzaoğlu’nun koltuğu devralmasının arkasından oynanan 5 lig maçında ise 4 galibiyet ve 1 birliktelik elde etti.

Deplasman golcüsü Burak

Bu sezon kaydettiği 13 golle ligin en skorer oyuncularından bir tanesi bulunan Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı takımın deplasman maçlarında da en mühim kozu olmayı başardı.

Yaşadığı sakatlık itibarı ile kaçırdığı maçlara karşın Burak, takımının hariç branş müsabakalarında kaydettiği yekün 20 golün 7’sine imza atarak, deplasmanda da en çok skor desteği verici ad oldu.

Burak Yılmaz’ın arkasından 3 golle Umut Bulut, ikişer golle Sneijder ile Emre Çolak gelirken, Olcan Adın, Chedjou, Hamit Altıntop, Melo, Selçuk İnan ve Yasin Öztekin birer kere deplasmanda skora yardım yapmayı başardı.

Deplasman performansı

Galatasaray’ın bu sezon ligde çıktığı hariç branş maçlarındaki performansı şöyle oldu:
Hafta Rakip Sonuç Gol
1. Bursaspor 2 - 0 Burak, Olcan
3. Balıkesirspor 0 - 2
5. SAİ Kayseri Erciyesspor 2 - 1 Burak, Sneijder
7. İstanbul Başakşehir 0 - 4
9. Kardemir Karabükspor 2 - 1 Chedjou, Umut
11. Gaziantepspor 1 - 0 Burak
13. Torku Konyaspor 5 - 0 Umut, Emre, Burak (2), Hamit
15. Gençlerbirliği 1 - 1 Emre
16. Beşiktaş 2 - 0 Melo, Burak
19. Eskişehirspor 2 - 1 Umut, Selçuk
21. Medicana Sivasspor 3 - 2 Burak, Yasin, Sneijder

Not: Sonuçlarda ilk takım Galatasaray şekilde alındı.

Goller ikinci yarılarda geliyor

Derbi maçta karşı karşıya ati iki takımda, Fenerbahçe’nin iç saha, Galatasaray’ın deplasman maçlarının ikinci yarılarında daha tesirli olmaları dikkati çekiyor.

Fenerbahçe, bu sezon ligdeki iç branş maçlarında kaydettiği 20 golün 12’sini ikinci yarılarda bulurken, Galatasaray ise deplasman müsabakalarında attığı 20 golün 13’ünü gene ikinci yarılarda kazandı.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar