Fenerbahçe, şike sürecinin siyasi olduğuna dikkat çekti, adil yargılama istedi

Fenerbahçe, kulübün resmi internet sitesinden şike davasıyla ilgili bu sabaha karşı bir açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe, şike sürecinin siyasi olduğuna dikkat çekti, adil yargılama istedi

Fenerbahçe, kulübün resmi internet sitesinden şike davasıyla ilgili bu sabaha karşı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ve milletvekillerinin açıklamaları dile getiriliyor. İlanda ayrıca Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Bu bir şike davası değildir. Bu siyasi bir davadır. Bu operasyon Fenerbahçe'yi ele geçirme operasyonudur, ne şikesi memleket elden gidiyor." ifadeleri de yer aldı.

Fenerbahçe'nin bazı gazetelerde de yayınlanmak üzere hazırladığı ilan, kulübün resmi internet sitesinden de duyuruldu.

"Kamuoyuna önemli duyurumuzdur" başlığıyla yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği'nden Sorumlu Devlet Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, son iki ay içerisinde yargı konusunda yaptığı çeşitli konuşmalara yer verildi.

Siyasilerin konuşmalarının ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Silivri ve Çağlayan Adliyesi'nde söylediği, şike davasının, siyasi bir dava olduğunu iddia ettiği ifadeler de hatırlatıldı. Açıklamanın sonunda ise "Meşruiyetini yitirmiş bu operasyon sonrasında, Türkiye'nin ulaştığı tek gerçek; Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları uyarınca, adil yargılanma hakkının, başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere özel yetkili mahkemelerde yargılananlar ve tüm Türkiye için gerekli olduğunu dünya kamuoyuna duyururuz." ifadelerine yer verildi.
CİHAN

Yorumlar