Evdeki Fırtına deplasmanda esmedi

Süper Lig’de devreyi liderin 14 puan gerisinde 7. sırada tamamlayan Trabzonspor, evinde fırtına gibi esti, ancak deplasmanda yüzü gülmedi.

Google Haberlere Abone ol
Evdeki Fırtına deplasmanda esmedi

Süper Lig’de devreyi liderin 14 puan gerisinde 7. sırada tamamlayan Trabzonspor, evinde fırtına gibi esti, ancak deplasmanda yüzü gülmedi. Sezonun ilk yarısında sahasında maç kaybetmeyen bordo-mavililer, deplasmanda ise sadece bir kez kazanabildi. Karadeniz fırtınası, 17 maçta topladığı 27 puanın 23’ü Avni Aker’deki müsabakalardan kazandı.

Sezona yeni yönetim ve yeni hoca ile yeniden yapılanma sloganıyla başlayan Trabzonspor, Avrupa’da tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında mücadele etme hakkı kazındı. Bordo-mavililer, J Grubu’nu namağlup olarak lider tamamladı ve bir üst tura çıkarak tarihi bir başarıya daha imza attı.

Kariyerinde ilk kez Süper Lig tecrübesi yaşayan teknik direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde Avrupa’da fırtınalar estiren Karadeniz ekibi, Süper Lig’de ise beklentilerin gerisinde kaldı. Sezonun ilk yarısında Avrupa’da olduğu gibi kendi sahasındaki maçlarda bileği bükülmeyen Trabzonspor, deplasmanlarda ise tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Bordo-mavililer, 17 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 27 puan topladı ve devreyi 7. sırada tamamladı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 25 gol atarken, kalesinde 21 gol gördü.

EVİNDE MAÇ KAYBETMEDİ

Trabzonspor, 17 haftalık zorlu maratonda taraftarı önünde oynadığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Bordo-mavililer, Avni Aker Stadı’ndaki 9 maçın 7’sini kazanırken, 2 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Karadeniz temsilcisinden evinde puan almayı başaran takımlar Sivasspor ile Bursaspor oldu. Bordo-mavililer, evindeki 9 maçta 17 gol atıp, 5 gol yedi.

Trabzonspor, iç sahadaki bu başarısını deplasman maçlarına ise yansıtamadı. Bordo-mavililer, sezon ilk yarısındaki 8 deplasmandan sadece bir maç kazanırken, bir de beraberlik çıkartabildi. 6 deplasman maçında ise sahadan eli boş ayrıldı. Sez konusu müsabakalarda kalesinde 16 gol gören bordo-mavili ekip, rakip fileleri ise 8 kez havalandırabildi.

AVRUPA’DA BİLEĞİ BÜKÜLMEDİ

Süper Lig’de istikrarsız bir görüntü çizen Trabzonspor’un Avrupa’da ise bileği bükülmedi. Bu sezonki Avrupa macerasına ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City, ardından Belarus temsilcisi Dinamo Minsk’i ve play-off turunda da Arnavutluk’un Kukesi takımını eleyerek yenilgisiz bir şekilde tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında mücadele etme hakkı kazandı.

Apollon Limassol, Lazio ve Legia Varşova’nın yer aldığı J Grubu’nda mücadele eden Trabzonspor, grup maçlarını da namağlup şekilde 14 puanla lider olarak tamamladı ve camiasına tarihi bir başarı daha yaşattı. Mustafa Akçay’n talebeleri bu sezon Avrupa’da oynadığı toplam 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlikle sahadan ayrıldı. Bordo-mavililer, söz konusu maçlarda 26 gol atarken, kalesinde ise 9 gol gördü.

TRABZONSPOR’UN İLK YARI SÜPER LİG MAÇ SONUÇLARI

DIŞ SAHA
Beşiktaş - Trabzonspor: 2-0
Akhisar Belediye - Trabzonspor: 3-0
Kayserispor - Trabzonspor: 0-1
Fenerbahçe - Trabzonspor: 0-0
Kasımpaşa - Trabzonspor: 3 - 2
Gençlerbirliği - Trabzonspor: 3 - 2
Gaziantepspor - Trabzonspor: 3 - 2
Galatasaray - Trabzonspor: 2 - 1

İÇ SAHA
Trabzonspor - Çaykur Rizespor: 2 - 1
Trabzonspor - Kardemir Karabükspor: 1 - 0
Trabzonspor - Torku Konyaspor: 2 - 0
Trabzonspor - Sivasspor: 0 - 0
Trabzonspor - Elazığspor: 4 - 0
Trabzonspor - Eskişehirspor: 1 - 0
Trabzonspor - Kayseri Erciyesspor: 3 - 1
Trabzonspor - Bursaspor: 2 - 2
Trabzonspor - Medical Park Antalyaspor: 2 - 1.
CİHAN

Yorumlar