Eskrimde kardeş düellosu

- Erkek Kılıç Milli Takımı'nda mücadele eden İbrahim Ahmet ve Mehmet Fatih Ant kardeşler şampiyonalarda birbirlerine destek oluyor - İbrahim Ahmet Ant: "Kardeşimle omuz omuza madalyalar kazanacağız" - Mehmet Fatih Ant: "Milli takımda ülkemizi temsil etmek için mücadele verdiğim bütün arkadaşlarla çok iyi anlaşıyoruz ama insana kardeşinden daha yakın kimse olamaz"

Google Haberlere Abone ol
Eskrimde kardeş düellosu


ANKARA (AA) - GÖZDE ŞAHİN - Eskrim Erkek Kılıç Milli Takımı'nda forma giyen İbrahim Ahmet ve Mehmet Fatih Ant kardeşler, şampiyonalara birlikte hazırlanıyor.

Ulusal ve uluslararası şampiyonalarda çeşitli dereceleri bulunan 24 yaşındaki milli eskrimci İbrahim Ahmet Ant ile 2 yıl önce milli takım forması giymeye başlayan kardeşi Mehmet Fatih Ant, şampiyonalarda başarılı olmak için birlikte düello yapıyor.

Polonya'daki Avrupa Şampiyonası için çalışmalarını Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezinde (TOHM) gerçekleştiren Ant kardeşlerden ağabey İbrahim Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskrime 12 yaşındayken dikkat eksikliği ve hiperaktivite teşhisi konulduğunda öğretmenlerinin ve ailesinin yönlendirmesiyle başladığını söyledi.

Babasının sportif faaliyetlerle ilgilenmesi konusunda her zaman kendisine destek verdiğini anlatan İbrahim Ahmet, "Ailemizin de desteğiyle her zaman kardeşimle omuz omuza mücadele vereceğiz. Kardeşimle omuz omuza madalyalar kazanacağız." diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nü kazandıktan sonra Kastamonu Spor Kulübü çatısı altında çalışmalarını sürdüren İbrahim Ahmet, kardeşinin rakiplerini yendiğinde kendisinin de kazanmış gibi sevindiğini, her zaman onun en büyük destekçisi olduğunu belirtti.

İstanbul'da ilk kez 2 yıl önce düzenlenen Uluslararası Satellite Turnuvası'nda kardeşiyle karşı karşı geldiklerini anlatan İbrahim Ahmet, şunları kaydetti:

"Aramızda büyük bir rekabet var. Rakiplerimiz karşısında galip gelmeyi çok istiyoruz. Mehmet Fatih bir müsabakada kazandığında kendim kazanmış gibi seviniyorum. Birbirimizin rakibi olduğumuz anlar da oluyor. O zaman Mehmet Fatih'e 'Sakın bana maç verme, çık oyna, çünkü ben oynayacağım, affetmem.' diyorum. Antrenörümüz Valery Shturbabin de bizi ayrı ayrı motive ediyor. Aramızdaki rekabeti artırmak için bir karşılaşma öncesinde bana 'Mehmet Fatih'i 15-0 yen.' demişti. Mehmet Fatih'e de 'İbrahim Ahmet'e bir maç bile verme.' demiş. Sonradan öğrendik. O maç çok çekişmeli geçmişti."


- "Eskrimi seçmemde ağabeyimin etkisi oldu"


Milli takımda geçen yıldan bu yana forma giyen 17 yaşındaki Mehmet Fatih Ant, ağabeyiyle eskrimde birlikte mücadele etmekten mutluluk duyduğunu anlattı.

"Ailemizin bizi desteklemesi ve ağabeyimin eskrimci olması benim en büyük şansım oldu." diyen Mehmet Fatih, şunları ifade etti:

"Ağabeyimin yönlendirmesiyle bu sporu yaparak büyüdüm. Müsabakalara birlikte hazırlanıyoruz. Şampiyonalarda milli formayla birlikte mücadele ediyoruz. Bu nedenle çok mutluyum. Milli takımda ülkemizi temsil etmek için mücadele verdiğimiz bütün arkadaşlarla çok iyi anlaşıyoruz ama insana kardeşinden daha yakın kimse olamaz. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz."

Ankara Efe Spor Kulübü sporcusu milli eskrimci Mehmet Fatih, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na gitmeyi hedeflediğini ve bunun için çok çalıştığını söyledi.

Ağabeyinin çok fedakar olduğunu dile getiren Fatih, şöyle konuştu:

"Her zaman benim en büyük destekçim. Onun arkamda olduğunu görmek, beni desteklediğini bilmek bana güven veriyor. Malzemem olmadığı zamanlarda bana her şeyini verirdi. Kılıcını alıp, maskesini, pantolonunu giyip müsabakaya çıktığım zamanlar oldu."

Yorumlar