Eskrim: Yıldızlar Avrupa Circuit Turnuvası

- Ankara'da sona eren turnuvada Türkiye, takım müsabakalarında 3. oldu

Google Haberlere Abone ol
Eskrim: Yıldızlar Avrupa Circuit Turnuvası


ANKARA (AA) - Yıldızlar Avrupa Circuit Eskrim Turnuvası'nda Türkiye, takım müsabakalarında üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Türkiye Eskrim Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Eskrim Konfederasyonu koordinesinde, Anadolu Hotel Esenboğa Termal-Anadolu Spor Salonu'nda iki gün süren turnuvaya Türkiye, Azerbaycan, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Romanya'dan 46 eskrimci katıldı.

Erkek epe branşındaki ferdi müsabakalarda Rumen Mihai Bigea altın, Yunan Alexandras Gkogkos gümüş madalya alırken, üçüncülüğü Yunan Filippos Gkogkos ve Rumen Daniel Papa paylaştı.

Turnuvanın son günündeki takımlar mücadelesinde 8 ekip karşılaştı. Takım müsabakalarında Romanya birinciliği, Yunanistan ikinciliği elde etti.

Organizasyonda üçüncülük karşılaşması ise iki Türk takımı arasında yapıldı. Ahmet Taha Uysal, Kaan Gümüş ve Kağan Koş'tan kurulu Mersin Büyükşehir Belediyespor ile Alperen Furkan Erenler, Hilmi Taha Ekenler ve Burak Beyhan'dan oluşan Efsane Eskrim Spor Kulübü arasındaki mücadeleyi 45-39 kazanan Efsane Eskrim Spor Kulübü, bronz madalyanın sahibi oldu.



Yorumlar