Eskişehirspor, Süper Lig'de 155 gün sonra sahasında yenildi

Eskişehirspor, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği maçında aldığı yenilgi ile 155 gün sonra sahasında kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirspor, Süper Lig'de 155 gün sonra sahasında yenildi

Eskişehirspor, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği maçında aldığı yenilgi ile 155 gün sonra sahasında kaybetti. Eskişehirspor en son Süper Lig'in 7. haftasında ağırladığı Beşiktaş'a karşı 1-0 mağlup olmuştu.

Süper Lig'de topladığı 37 puanla 8'nci sırada bulunan Eskişehirspor, dün gece Başkent temsilcisi Gençlerbirliği'ne maçın 62. dakikasında Ermin Zec'in attığı golle 1-0 mağlup oldu. Bu yenilgiyle birlikte Eskişehirspor 155 gün sonra ligde sahasında kaybetti. Siyah-kırmızılı takım en son Süper Lig'in 7. haftasında ağırladığı Beşiktaş'a karşı sahasında 1-0 yenilmişti. Beşiktaş'ın golünü Ömer Şişmanoğlu atmıştı ve Eskişehirspor bu maçtan sonra rakiplerine karşı sahasında yenilgi yüzü görmedi.

Süper Lig'in 9. haftasında Eskişehirspor, Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor'u 4-1 mağlup etti. Ardından Eskişehirspor ligin 11. haftasında Akhisar Belediyespor'u ağırladı. Eskişehirspor bu maçı da Necati Ateş ve Hürriyet Gücer'in golleriyle 2-0 kazandı. Süper Lig'in 13. haftasına gelindiğinde Eskişehirspor Kardemir Karabükspor'u konuk ediyor ve siyah-kırmızılı takım bu maçtan golsüz berabere ayrıldı. Eskişehirspor, ligin 16. haftasında Gaziantepspor'u sahasında ağırladı.

Eskişehirspor, Güneydoğu temsilcini Erkan Zengin ve Alfred N'Diaye'nin golleriyle 2-0'lık bir skorla geçti. Süper Lig'in 19. haftasına gelindiğinde Eskişehirspor, zorlu Fenerbahçe maçına çıktı. Eskişehirspor bu maçta zorlansa da Erkan Zengin ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Bienvenu'nun golleriyle 2-1 kazanmayı başardı. Süper Lig'in 22. haftasında Eskişehirspor Sivasspor'u ağırladı. Eskişehirspor bu maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Eskişehirspor'un gollerini Aytaç Kara ve Bienvenu, konuk takımın gollerini Burhan Eşer ve Aatif Chahechouhe kaydetti.

Siyah-kırmızılı ekip Süper Lig'in 23. haftasında evinde oynadığı Kasımpaşa maçından 0-0 beraberlikle ayrıldı. Eskişehirspor, ligin 25. haftasında Elazığspor'u konuk etti. Ev sahibi ekip bu maçı da golcüsü Bienvenu'nun attığı tek golle 1-0 kazanmayı başardı.

Son olarak Eskişehirspor, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında konuk ettiği Başkent temsilcisi Gençlerbirliği maçında 1-0 yenildi. Eskişehirspor aldığı yenilgi sonrası 155 gün sonra sahasında kaybetti. Siyah-kırmızılı ekip bu yenilgi sonrası Avrupa kupasına giden yolda da büyük bir yara almış oldu. Eskişehirspor ligde 37 puanla 8. sırada bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar