Eskişehirspor Kulübü'nden Necati Ateş'e tepki

Eskişehirspor Kulübü, alacakları zamanında ödenmediği gerekçesiyle yollarını ayıran ve yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle Necati Ateş'e tepki gösterdi ve hukuki yollara başvuracağını açıkladı.        Kulübün...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirspor Kulübü'nden Necati Ateş'e tepki

Eskişehirspor Kulübü, alacakları zamanında ödenmediği gerekçesiyle yollarını ayıran ve yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle Necati Ateş'e tepki gösterdi ve hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

    

    Kulübün internet sitesinden bir açıklama yapan siyah – kırmızılılar, Necati Ateş'in hak edişlerinin tamamının ihtarnameyle kulübe tebliğ edildiği tarih dikkate alınarak zamanında ödenmesine rağmen, sözleşmenin tek taraflı olarak feshedildiği iddia etti.

    Eskişehirspor Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Profesyonel futbolcularımızdan Necati Ateş'in spor kamuoyunda yer alan iddiaları nedeniyle açıklama yapma gereği duyulmuştur. Adı geçen futbolcumuzun 2013-2014 sezonundaki hak edişlerinden kalan 450.000.- AVRO (üç aylık hak ediş) ve aynı sezonda oynadığı resmi müsabakalarda atmış olduğu gollerden kaynaklanan (Gol başı 10.000.-TL) 30.000.-TL alacağı için önce kulübümüzün TFF ve Spor Toto vb. gelir kaynaklarına vekili aracılığıyla haciz koydurmuş, akabinde alacaklarının bir aylık sürede ödenmemesi durumunda sözleşmesini tek taraflı olarak feshedeceğine dair ihtarname göndermiştir. Futbolcumuzun hak edişlerinin tamamının ihtarnamenin kulübümüze tebliğ edildiği tarih dikkate alınarak zamanında ödenmesine rağmen, sözleşmenin tek taraflı olarak feshedildiği kulübümüze bildirilmiştir. Bu işlemin hukuki dayanaktan yoksun olduğunu değerlendirmekteyiz. Bu nedenle, Türkiye Futbol Federasyonu Statüsünün 55. ve 56. maddelerine göre kulübümüzün haklarını korumak üzere hukuki yollara başvurulacaktır. Avrupa'da ve ülkemizde birçok kulüp gibi kulübümüzün de içinde bulunduğu maddi zorluklara rağmen teknik kadronun ve futbolcuların prim ödemeleri zamanında yapılmış, sözleşmelerinden kaynaklanan hak edişlerinin ödemeleri için Yönetim Kurulumuz yoğun gayret sarf etmiş ve büyük ölçüde ödemeler yapılmıştır. UEFA’nın önümüzdeki sezon için uygulamaya koyduğu ağır fair-play koşullarına rağmen UEFA liginde oynama lisansı almamız bunun en önemli göstergesidir.

    Avrupa ve Türkiye futbolunun gerçekleri apaçık ortadayken ve Yönetim Kurulu olarak ödemeler için büyük bir mücadele verirken, diğer futbolcularımızdan olduğu gibi bu futbolcumuzdan da 'EsEs forması giymek gurur verici' sözünde bir nebze olsun samimiyet görebileceğimiz 'Aidiyet duygusu' beklemek tüm camianın en doğal hakkıdır.”

CİHAN

Yorumlar