Esat Delihasan: Finlandiya’ya hazırız

27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası, 4-6 Nisan günleri arasında dünya karatesinin yıldız isimlerini İstanbul’da ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Esat Delihasan: Finlandiya’ya hazırız

27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası, 4-6 Nisan günleri arasında dünya karatesinin yıldız isimlerini İstanbul’da ağırladı. Turnuvanın kalitesinin çok yüksek olduğunu belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “Finlandiya’da yapılacak 49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın iyi geçeceğini ümit ediyorum” dedi.

1-4 Mayıs günleri arasında Finlandiya’da yapılacak 49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası öncesi Dünya ve Avrupa karatesinin yıldız isimleri, 4-6 Nisan günleri arasında İstanbul’da buluştu. 16 ülkeden 756 sporcunun mücadele ettiği 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Turnuvası’nın kalitesinin çok yüksek olduğunu belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk sporcuların sergiledikleri performanstan memnun kaldıklarını söyledi.

Katılımın açık olduğu turnuvada Büyükler ve Gençler Milli Takımları ile birlikte 216’sı kadın 551 Türk sporcu tatamiye çıktı. Başkan Delihasan, Milli sporcuların yanı sıra kulüp ya da ferdi olarak mücadele eden sporcuların performanslarının iyi olduğunu ancak daha iyi yerlere gelebilmek için daha çok çalışılması gerektiğine dikkat çekti.

Finlandiya’da yapılacak Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda mücadele edecek Milli takım açısından iyi bir turnuva olduğunu aktaran Başkan Delihasan, “Turnuvada güçlü ekipler vardı ve müsabakaların kalitesi oldukça yüksekti. Çok iyi mücadeleler izledik, bundan dolayı katılım gösteren tüm sporcuları tebrik ediyorum. Milli sporcularımızın performanslarında gördüğümüz iyi sinyaller neticesinde şunu söyleyebilirim; Finlandiya’daki Avrupa Şampiyonası’nın iyi geçeceğini ümit ediyorum” dedi.

ÜMİT VE GENÇLERDEN MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

Büyükçekmece’de bulunan Gazanfer Bilge Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakalar ümit, genç ve büyükler kategorilerinde yapıldı. 4 Nisan Cuma günü yapılan ümitler müsabakalarında 182, gençler müsabakalarında ise 215 sporcu tatamiye çıktı. Kata ve kumitede 21 dalda yapılan mücadeleler sonunda toplamda dağıtılan 84 madalya dört ülke arasında paylaşıldı. 21 altın madalyanın 17’sini kazanarak gövde gösterisi yapan Türk sporcular, 18 gümüş ve 30 bronz madalya ile gün sonunda hanesine 65 madalya yazdırdı.

Suudi Arabistan’ın 3 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile genel klasmanda ikinci sırayı aldığı ilk günü Azerbaycan 1 altın, 7 bronz ile üçüncü tamamladı. Romanya da gençlerde bir sporcusunu kürsüye çıkarma başarısı göstererek bronz madalya kazandı.

KADIN SPORCULARIMIZDAN ‘ALTIN’ PERFORMANS

Turnuvanın ikinci günü (5 Nisan Cumartesi) yapılan büyükler kata ve kumite müsabakalarına Kadınlar Milli Takım sporcularımız damgasını vurdu. Beş sıkletin tamamında altın madalyaları kazanan Milli sporcularımız, iki sıklette ise ‘Türk finali’ izlettirdi. 12 sıklette yapılan müsabakalar sonunda Türkiye 8 altın, 5 gümüş, 8 bronz madalya kazandı. Azerbaycan 2 altın, 2 gümüş, 3 bronz; İran 1 altın, 2 gümüş, 3 bronz; Meksika da 1 altın, 3 bronz madalya ile günü noktaladı.

Kadınlar kumite 50 kiloda Büşra Tosun’u yenen Serap Özçelik, 55 kiloda Tuba Yakan, 61 kiloda Merve Baltay karşısında galip gelen Ece Yaşar, 68 kiloda Merve Çoban ile +68 kiloda Meltem Hocaoğlu altın madalyaları boynuna astı. Aynı zamanda Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek sporcularımız, performansları ile ümit verdi.

Erkekler kumite müsabakalarında Milli sporcularımız, güçlü rakipleri karşısında sergiledikleri mücadeleler ile öne çıktı. 84 kiloda Gökhan Gündüz ile 60 kiloda kulübü adına mücadele eden İsmail Arapoğlu altın madalyaları ülke sınırları içerisinde bıraktı. 67 kiloda Azeri Niyazi Aliyev, 75 kiloda son Dünya ve Avrupa şampiyonu Rafael Aghayev Milli sporcumuz Serkan Yağcı’yı yenerek altın madalyanın sahibi oldu. +84 kiloda ise altın madalya İranlı Sajad Ganizedeh’in oldu.

Ferdi kata dalında kadınlarda Itzel Ramirez, erkeklerde ise gençlerde üç, 21 yaş altı kategorisinde bir Avrupa şampiyonluğu bulunan Ali Sofuoğlu altın madalyaya uzandı.

TAKIM MÜCADELELERİ NEFES KESTİ

Gazanfer Bilge Spor Salonu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvanın son gününde yapılan takım kata ve kumite finallerinde sporcular, tribünlere keyif veren mücadeleler izlettirdi.

Büyükler ile gençler kata Milli takımlarımızın mücadele ettiği takım kata finalini Finlandiya’da yapılacak Avrupa Büyükler Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek takım kazanırken, kadınlarda Sırbistan, genç milli kata takımımızı yenerek zirveye çıktı.

Dünya karatesinin güçlü ülkesi İran ile finalde karşılaşan Kadın Kumite Milli takımımız şampiyonluğa uzanırken, erkeklerde büyük mücadeleye sahne olan İran ve Azerbaycan finalinden galip çıkan Azeriler oldu.

148 MADALYANIN 95’i TÜRKİYE’DE KALDI

İstanbul’da üç gün boyunca yaşanan heyecanda ferdi ve takım mücadeleleri sonunda 37 dalda dağıtılan 148 madalya, 10 ülke arasında paylaşıldı.

Türk sporcular, 27’si altın, 25 gümüş, 43 bronz madalya ile toplamda 95 madalyanın sahibi olarak genel klasmanda ilk sırayı aldı. 4 altın, 2 gümüş, 10 gümüş madalya kazanan Azerbaycan’ın ikinci olduğu genel klasmanda üçüncü sırada 3 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile Suudi Arabistan yer aldı. Altı ülkenin madalyasız ayrıldığı turnuvada iki ülke de en az bir sporcusunu kürsüye çıkarma başarısı gösterdi.
CİHAN

Yorumlar