Erzincan, Türkiye’de ilklere ev sahipliği yapıyor

13 Şubat Erzincan’ın Kurtuluşu etkinlikleri çerçevesinde Erzincan Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye Oryantring Antrenörleri Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Koşulu Oryantring Hedef Bulma Yarışması v.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan, Türkiye’de ilklere ev sahipliği yapıyor

13 Şubat Erzincan’ın Kurtuluşu etkinlikleri çerçevesinde Erzincan Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye Oryantring Antrenörleri Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Koşulu Oryantring Hedef Bulma Yarışması ve Uluslararası Kayaklı Oryantring Yarışması öncesi yarışmacılara bilgiler verilerek antrenman yapıldı.

Erzincan Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye Oryantring Antrenörleri Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Kayaklı Oryantring Yarışması Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde yapılacak. Yapılacak olan yarışmaya Türkiye’den 60 ve 9 ayrı ülkeden de 26 olmak üzere toplam 86 yarışmacı katılacak. Yarışmalar öncesinde yarışmaya katılacak olan sporcular Ergan Dağında antrenman yaptılar.

Düzenlenen Uluslararası Koşulu Oryantring Hedef Bulma Yarışması ve Uluslararası Kayaklı Oryantring Yarışması öncesi bir açıklama yapan Yarışma Direktörü Veysel Güler, tüm Erzincanlıları yarışmaları izlemeye davet ederek, "Oryantring harita ve pusula ile arazide ve ormanlık alanda, parklarda yapıla bir spor. Bu anlamda bir Türkiye de bir ilki yapmak istedik ve bunu da Erzincan da Ergan dağında gerçekleştireceğiz. Türkiye de ilk defa Kayaklı Oryantring faaliyeti yapmayı hedefledik. Yurt dışından ve kendi ülkemizden çok sayıda sporcu ile Türkiye’de bir ilki yapacağız. Bu yarışma dünya sıralamasına puan verecek. Bütün halkımızı Perşembe günü yapacağımız etkinliğe davet ediyoruz." dedi.
CİHAN

Yorumlar