Ergün Pembe: Derbi psikolojik savaştır bu psikolojiyi atlatan kazanır

Galatasaray'ın eski futbolcularından Ergün Pembe, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin bir psikolojik savaş olduğunu ve bu psikolojiyi atlatan takımın maçtan galip ayrılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ergün Pembe: Derbi psikolojik savaştır bu psikolojiyi atlatan kazanır

Galatasaray'ın eski futbolcularından Ergün Pembe, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin bir psikolojik savaş olduğunu ve bu psikolojiyi atlatan takımın maçtan galip ayrılacağını söyledi.

Başakşehir Boğaziçi Siteleri'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği 4. Geleneksel Boğaziçi Siteleri Futbol Turnuvası'nın tanıtımına katılan ve Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı aldığı kadroda da bulunan Ergün Pembe, Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçını değerlendirdi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin dünyanın sayılı derbileri arasında olduğunu belirten Pembe, "Ligde matematiksel olarak da Galatasaray'ın şansı var. Bir de şuan işler kötü gidiyor Chelsea takımına elendikten sonra. Ligde de kendi evinde ilk mağlubiyetini aldı sonuç olarak işler kötü gidiyor diyebiliriz. Bunun için bu derbi çok önemli. Kazanma adına da çok önemli eğer kazanamazsa derbide işlerin daha da kötü olacağını düşünüyorum. Yönetime ve futbolculara da büyük baskıların olacağını düşünüyorum. Ama Galatasaray iyi bir takım. Her zaman böyle şeylerin içinden çıkmış bir camiadır. Camia bu maç için kenetlenecektir bir araya gelecektir. Bu maçı kazanma adına herşeyi yapacaklarını düşünüyorum. Ama tabi ki deplasmanda ki performansını ve son dönemdeki performansını sahaya yansıtırsa Galatasaray kazanması çok zor. Çünkü o eski Galatasaray kimliğine bürünmesi gerekiyor o coşkusunu ve oyununu sahada göremezsek maç biraz zor diye düşünüyorum. Onun için ellerinde sadece Türkiye Kupası kaldı. Ligde de Fenerbahçe o sebepten yenmek isteyecektir. En azından taraftarına galibiyet hediye etmek isteyecektir. Kaybedildiği anda maddi ve manevi neler kaybedileceği çok önemli. Onun da bilincinde yönetici ve futbolcular. Olası bir ikincilik olmadığı taktirde kulübün maddi olarak ne kadar zarara gireceği ortada. O yüzden takımın bu maçı alması çok büyük önem arz ediyor." diye konuştu.

FATİH TERİM'İN GÖNDERİLME ŞEKLİ SARSINTIYA NEDEN OLDU

Bir basın mensubunun 'Sarı - kırmızılı takımın teknik direktörlük değişikliğine gitmesi sonrası takıma bunun bir etkisi olmuş mudur?' sorusuna Ergün Pembe, "Şöyle etkili oldu oturmuş bir düzen vardı Galatasaray camiasında." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Çok zorlu süreçte iki sene üst üste şampiyon olmuşsunuz, Avrupa kupalarında varsınız. Çok güzel bir sistem ve takımın kimyası oluşmuş. Birden iyi giderken takımda kan değişiklerine neden olunmuş işte Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst gibi yöneticilerin görevden alınması onun dışında hem Avrupa'ya hem Türkiye'ye maal olmuş ve kariyeri başarılarla dolu Fatih hocayı bu şekilde gönderilmesi camiada büyük bir sarsıntı oluşturdu. Bu sadece camiada değil futbolcular üzerinde de bir sıkıntı oluşturdu. Bakın şimdi geçmişe takım kötü oynadığı zaman devre arasından çıkarken bir umutla çıkıyordunuz. Şimdi bunu görmek söylemek çok zor diye düşünüyorum. O yüzden takımın kimyası yani iyi giden bir düzen bozuldu. Ama şimdi bu yapılan hatalardan ders alıp seneye ona göre bir yol haritası belirlemek gerekiyor."

Takımın yeni teknik direktörü Roberto Mancini'ye de değinen eski futbolcu, "Mancini'ye gelirsek evet geldi bir takım şeyler yapmaya çalıştı. Kendi sistemini kendi takım olgusunu oluşturmaya çalıştı. Bu sene buradan iyi birer dersler çıkardığını düşünüyorum. Seneye devam edilirse Mancini ile çok farklı bir Mancini izleyeceğimizi, Türkiye'ye adapte olmuş ve bunu iyi kanalize etmiş başarılı bir Mancini izleyeceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Mancini ile sezon sonunda devam edilmeli mi? sorusuna ise Ergün Pembe, "Yani evet eğer uzun vadeli bir başarı bekliyorsanız Mancini'de açıkladı bunu geleceğin takımını kurmak için anlaştım diye. Onun için devam edilmeli. Burası Türkiye ama. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra eğer sonuç kötü olursa her şeyde değişebilir. Ama bana kalırsa devam edilmeli. Çünkü madem başında bu yola çıkıldı yola tekrar devam edilmeli." diye cevap verdi.

Derbilere futbolcuların nasıl hazırlanması gerektiği ve o an neler hissettikleri hakkında ise eski deneyimli futbolcu şu açıklamalarda bulundu:

"Zaten siz ister istemez derbiye hazırlanıyorsunuz. Hafta başında bir başlıyor yazılı ve görsel basın eski maçlardan siz ister istemez havaya giriyorsunuz. Gerçekten etkiliyor bunlar. Psikolojik bir savaş bu. Bu psikolojik savaşı atlatan maçtan galip ayrılıyor. Biz bu psikolojiyi kendi sahamızda atlatabiliyoruz ama deplasmanda Fenerbahçe ile oynadığımız zaman bir türlü bu psikolojiden kurtulamıyoruz. Özelliklede genç futbolcular üzerinde çok etkili oluyor. Ama bunun çok farklı bir derbi olacağını düşünüyorum. Kazanma adına Galatasaray'ın herşeyi yapması gerekiyor. Kazanıp taraftara bir hediye vermesi gerekiyor şu dönemde. Ve şunu söyleyeyim gollü bir maç olacak bana göre."
CİHAN

Yorumlar