Ergin Ataman: Kendi tempomuzu kabul ettireceğiz

A Milli Basketbol Takımı antrenörü Ergin Ataman, Avustralya maçı için son idmanını yapan 12 Dev Adam'ın hazır olduğunu söyledi. Başarılı çalıştırıcı, “Biz onların temposuna uymayıp kendi tempomuzu kabul ettirirsek işler istediğimiz gibi gidecek

Google Haberlere Abone ol
Ergin Ataman: Kendi tempomuzu kabul ettireceğiz
A Milli Basketbol Takımı antrenörü Ergin Ataman, Avustralya maçı için son idmanını oluşturan 12 Dev Adam'ın hazır olduğunu söyledi. Başarılı çalıştırıcı, “Biz onların temposuna uymayıp kendi tempomuzu kabul ettirirsek işler istediğimiz bunun şeklinde gidecektir” dedi.

Dünya Kupası’nda Avustralya’yla oynanacak ‘ya tamam ya devam’ maç öncesi, coach Ergin Ataman rakibimizin tehlikeli, kapasiteli ve çok çok deneyimli oyunculardan kurulu birtakım olduğunu söyledi. “İlk turu bundan böyle geride bıraktık” diyen muvaffakiyetli çalıştırıcı şunları söyledi: “Pota altında Aron Bynes, Nathan Jawai, David Andersen bunun şeklinde Avrupa’dan çok çok iyi tanıdığımız uzunları var. Özellikle Bynes 17 sayı ortalama ile oynuyor. Bu takımın en mühim saldırı silahlarından bir tanesi. Dış adamlardan da bilhassa Ingles üstüne kurulu bir takım. Ama Brad Newley ve Ryan Broekhoff da çok çok skorer, hariç şutlarda çok çok tehlikeli
oyuncular. Guardları genç; bu sezon NBA draftında ilk tur 5. sırada seçilen Dante Exum çok çok iyi performans sergiliyor. O da çok çok skorer bir oyuncu...”

‘Savunma zaafları olur’

“...Yeni Zelanda’yı andıran tarzda basketbol oynuyorlar. Tabii ki zor bir maç olabileceği kesin. Eleme maçı. Biz natürel daha ileri gitmek istiyoruz. Buraya gelirken hedefimizin ilk sekiz ekibi arasına girmek istiyoruz. Bir adet maç oynayacağız. Hazır durumdayız. Çok tempolu basketbol oynuyorlar. Biz de ona nazaran önlemlerimizi alacağız. Biz kendi basketbolumuzu oynayacağız. Özellikle Joe Ingles ve Aron
Bynes üstüne hususi tedbirlerimiz olacak. Ama bizim ana gayemiz kendi oyunumuzu sergilemek. Son Dominik Cumhuriyeti maçında iyi basketbol oynadık. Şimdi yarın (bugün) de iyi oynayarak kazanmaya çalışacağız. Biz onların temposuna uymayıp kendi tempomuzu kabul ettirirsek işler istediğimiz bunun şeklinde gidecektir. Bu tip tempolu oynayan takımların savunma zaafları oluyor. Bu bunun şeklinde takımları düşük skorda tutmayı başardık. Eğer bunu yapabilirsek bu bizim için bir avantaj olabilmektedir natürel ki. Biz de bunu gerçekleştirip kazanmaya çabalayacağız.”

Son idman


12 Dev Adam, Avustralya ile yapacağı maç öncesi son idmanını Barcelona’da Palau St. Jordi’de yaptı. İlk 15 dakikası basına açık bulunan idmanda Milliler, ısınma hareketlerini peşinden Avustralya karşılaşmasının taktik çalışmasını gerçekleştirdi. Özellikle savunmada rakibin mühim isimlerine nasıl tedbir alınacağı üstünde durulurken, antrenman takribî 1.5 saat sürdü. 12 Dev Adam, Avustralya karşısına tam kadro şekilde çıkacak.

MİNİ YORUM


Devler kararlı


Milli Takımız, Dünya Kupası’nda ikinci tur maçına çıkıyor. Daha önceki turnuvalardaki bunun şeklinde kamuoyunda çok bir beklenti yoktu belki ama, iki maç daha kazanırsak yarı finaldeyiz. 12 Dev Adam, sessiz ama derinden gidiyor. Kendileri de turnuva öncesi yarı final ve ya madalya bunun şeklinde hedefler dillendirmediler. Ama kararlı olduklarını gözlemleyebiliyoruz. Baskı altındayken bilhassa iyi saldırı edemedik. Dominik maçını sorunsuz oynadık, en çok çok saldırı performanslarımızdan bir tanesini sergiledik. Avustralya hem çabuk oynayan, hem de katı bir takım. Onların sertliğine karşılık verecek kapasitedeyiz. Tempoyu biz belirlersek ki ABD maçında da bunu yapabildik, avantajlı tarafın Türkiye olduğunu düşünüyorum.

Gökhan German

Kaynak: FANATİK

Yorumlar