Engelli rekortmen sporcunun büyük mutluluğu

- Samsun'da yaşayan bedensel engelli sporcu ve antrenör Musa Davulcu, Avrupa Engelliler Şampiyonası'nda cirit atmada hem Türkiye rekoru kırmanın hem de üçüncü olarak bronz madalya kazanmanın sevincini yaşıyor - Musa Davulcu: "Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek bizim için gurur verici"

Google Haberlere Abone ol
Engelli rekortmen sporcunun büyük mutluluğu


SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'da yaşayan bedensel engelli sporcu ve antrenör Musa Davulcu, Avrupa Engelliler Şampiyonası'nda cirit atmada hem Türkiye rekoru kırmanın hem de bronz madalya kazanmanın sevincini yaşıyor.

İtalya'da düzenlenen Engelliler Avrupa Şampiyonası'na cirit atmada üçüncü olan Davulcu, aynı zamanda kendisine ait olan Türkiye rekorunu 28.75 metreden 29.30 metreye taşıyarak 13. rekorunu kırdı.

Canik Belediyespor Kulübü sporcusu ve antrenörü 32 yaşındaki Davulcu, AA muhabirine Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiği başarılardan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Küçük yaşta yataktan düşme sonucu ezilen sağ bacağına uygulanan yanlış tedavi nedeniyle bedensel engelli kaldığını belirten Musa Davulcu, 2009 yılında atletizmle tanıştığını ve bu sporda çok sayıda başarı kazandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda hem üçüncü oldum hem de bana ait olan Türkiye rekorunu kırdım. Güzel bir duygu, bunu tüm sporcu arkadaşlarımızın yaşamasını isterim. Çünkü ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek bizim için gurur verici. Bu benim katıldığım üçüncü Avrupa Şampiyonası. İlk Avrupa Şampiyonası'nda beşinci, ikincisinde dördüncü, şimdi de üçüncü oldum.Üst sıralara doğru tırmanışımı sürdürüyorum."


- Hedef engellilerin sporla sosyalleşmelerini sağlamak


Musa Davulcu, çeşitli branşlarda engelli sporcular yetiştirdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bir engelli sporcu için buralara gelmek kolay değil, zor şartlarda buralara geldik. Çok zorlandığımız zamanlar oldu ama şimdi devletimizin spora verdiği destek ile biz de güzel neticeler almaya başladık. Çeşitli branşlarda başarılı sporcular yetiştiriyoruz. Ben spor yaşantımın sonlarına geldim, artık bayrağı genç arkadaşlara devretmek istiyorum. Hedefimiz engelli kardeşlerimizin evlerinden çıkması ve sporla sosyalleşmelerini sağlamak."

Yorumlar