Ekrem İmamoğlu: İsimler günü kurtarmak için verilmemeli

Beylikdüzü'nün yeni belediye başkanı ve Trabzonspor eski yönetim kurulu üyesi Ekrem İmamoğlu, başkan olarak zor bir göreve soyundukları söyledi. Başkan İmamoğlu, 4 büyüklere tesisleşme konusunda kapılarının açık olduğunu belirterek,...

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu: İsimler günü kurtarmak için verilmemeli

Beylikdüzü'nün yeni belediye başkanı ve Trabzonspor eski yönetim kurulu üyesi Ekrem İmamoğlu, başkan olarak zor bir göreve soyundukları söyledi. Başkan İmamoğlu, 4 büyüklere tesisleşme konusunda kapılarının açık olduğunu belirterek, "Ancak benim en büyük amacım Beylikdüzü’ndeki spor kulüplerini güçlendirmek." dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanlık Binası'nda Cihan Haber Ajansı'nı kabul eden Başkan Ekrem İmamoğlu, ısmarlama gelen, dışardan bir başkan olmadığını, bir Beylikdüzü sakini olduğu için ilçenin her konudaki eksikliğini bildiğini söyledi. AKP'den istifa eden milletvekilleri İdris Naim Şahin ve Hakan Şükür isimlerinin verilen tesislerden çıkarılmasıyla ilgili soruya cevap vermek istemeyen Başkan İmamoğlu, "Tesis, cadde ve sokaklara isimler günü kurtarmak için verilmemeli." dedi.

Hakan Şükür'ün Türkiye'de taraflı tarafsız herkesin kabullendiği bir değer olduğunu, İdris Naim Şahin'in de önemli bir isminin bulunduğunu belirten İmamoğlu, isimlerinin stat ya da başka her hangi bir tesisten sökülmesini yorumlamasının yanlış olacağını söyledi.

Tesis, cadde ve sokaklara isimlerin verilmesine karşı olmadığını da belirten İmamoğlu, "Ama bunlar günlük kararlar olmamalı. İnsan egosu bazen çok yüksek olabilir. İnsan egosuyla ani kararlar verilebiliyor. Ben hep şunu söylüyorum, atılacak adımda hep bir ilerisini düşünün. Bugün verilip yarın eskiyecek iş yapılmasın." diyerek şöyle konuştu:

"Bu manada şehirlerde kurumlarda büyük mekanlarda isim verme olur, başka bir kavram olur çok dikkat etmek lazım. Size ben bir hikaye anlatayım şimdi. Eski meclis başkanımız Necmettin Karaduman Trabzon Milletvekili idi. Ben de Trabzonluyum. Bu hikayeyi de bizzat kendisinden dinledim. Sayın Necmettin Karaduman 1960'lı yıllarda Maraş'ta Vali iken meclis tarafından ismini büyük bir caddeye vermek istemişler, ama o kabul etmemiş. 'Ben yaşıyorum ve görevimi yapıyorum. Ama Trabzon'da Maraş caddesi var siz de Trabzon caddesi koyun hem böylelikle kardeş şehir olursunuz' demiş.

Bakın ne kadar güzel bir öneri. Hala keyifle bu anlatılır. Yaklaşık 40 yıldır Trabzon ve Kahramanmaraş kardeş şehirdir ve hala kardeş şehir olarak devam ediyorlar. Birbirlerini festivallerde ağırlarlar. Demek ki kararlar kolay kolay verilmemeli, düşünülmeli. Anlık verilmemeli. Yaparsak birileri bizi çok sever algıları ile yapılmamalı."

ÖNCELİĞİM BEYLİKDÜZÜ'NDEKİ SPOR KULÜPLERİ VE ALTYAPISI

Spor konusunda önceliğinin sorulması, 4 büyüklerle ilgili bir çalışmasının bulunup bulunmadığının hatırlatılması üzerine Başkan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Bütün kulüpler bu noktada bizim için önemli. Her birisi ile ilgili proje gerçekleştirebiliriz. Ama ben daha çok yerel dinamiklere inanan birisiyim. Ben daha çok Beylikdüzü’ndeki spor kulüplerinin güçlenmesini istiyorum. Mesela ikinci ligde oynayan bir voleybol takımı var ama yıllardır hiçbir farkındalık oluşturulamamış o kulübe. Sahip çıkacağız.

Beylikdüzü'nde alt yapısı kuvvetli birkaç basketbol kulübü var sahip çıkacağız. Yani farklı özellikle de amatör kulüplere sahip çıkacağız. Futbol kulüpleri var. İki yıl önce U16'da Türkiye ikincisi olmuş mesela. Hepsine sahip çıkacağız. Kulüplerin beslenmesini istiyoruz. Belediye kulübün sahibi olsun falan böyle şeyler beklemiyoruz istemiyoruz. Toplum kulübün sahibi olsun biz de destekçisi olalım. Biz altyapısına sahip çıkıp destek verelim ve kuvvetlendirelim. Bu manada o kuvveti besleyen vizyona koyabilecek büyük takımların da ortak projesi varsa başımızın üstünde yeri var. Onları ağırlar keyifli de işler yaparız."

CİHAN

Yorumlar