Efsane başpehlivanlara Kırkpınar temizliği

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde efsane başpehlivanların heykelleri tazyikli su ile temizlendi. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan yağlı güreşlere kısa bir süre kaldı.Edirne Sarayiçi Er...

Google Haberlere Abone ol
Efsane başpehlivanlara Kırkpınar temizliği

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde efsane başpehlivanların heykelleri tazyikli su ile temizlendi. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan yağlı güreşlere kısa bir süre kaldı.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda 16-22 Haziran tarihleri arasında yapılacak güreşler öncesinde Edirne Belediyesi yoğun hazırlık çalışması yapıyor. Yüzlerce güreşçinin hayalini süsleyen Kırkpınar Er Meydanı'na gelen güreşseverlerin de temiz bir ortamda müsabakaları takip edebilmeleri için alanda temizlik çalışması yapılıyor.

Er meydanı, temizlik çalışmalarının yanı sıra kenelere karşı da ilaçlanıyor. Binlerce kişinin güreşleri takip ettiği tribünler ise tek tek yıkanıyor. Temizlik çalışmaları er meydanının etrafında bulunan Ahmet Taşçı, Adalı Halil, Koca Yusuf, Kurtdereli gibi efsane başpehlivanları da kapsadı. Heykeller, temizlik görevlileri tarafından tazyikli su ile temizlenerek tozlarından arındırıldı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi. Er meydanının çimlenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Tanrıkulu, "Şu an için temizlik çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl 2 bine yakın güreşçi bekliyoruz. Çok fazla bir talep var. Bu anlamda da Edirne Kırkpınar daha ulusal ve uluslararası bir festival haline gelecek diye düşünüyoruz." dedi.

Temizlikle birlikte kenelere karşı ilaçlama çalışmalarını yaptıklarını kaydeden Tanrıkulu, "Özellikle bu çevrenin gelen insanlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi için Edirne Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapılacağı günlerde havanın yağışlı olacağı yönündeki bir soru üzerine ise Tanrıkulu, bu konuyu er meydanında arkadaşlarıyla değerlendirdiklerini anlattı. Daha önce yağlı ortamlarda güreşlerin yapıldığını hatırlatan Başkan Yardımcısı, "Federasyon bunun için bir şey demiyor. Kırkpınar bütün güreşçilerin güreşmek istediği alan olduğu için yağmur bir sorun oluşturmayacak. Tahmin ediyorum ki, gazeteciler ve foto muhabiri arkadaşlar için yağışlı ortam çok güzel görüntüler çıkaracak diye düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar