Dünya Kupası, Cevahir'de

Brezilya'da, 12 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2014 Dünya Kupası öncesinde İstanbul'a getirilen FIFA Dünya Kupası, Cevahir Alışveriş Merkezi önünde kurulan çadırda sergileniyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Kupası, Cevahir'de

Brezilya'da, 12 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2014 Dünya Kupası öncesinde İstanbul'a getirilen FIFA Dünya Kupası, Cevahir Alışveriş Merkezi önünde kurulan çadırda sergileniyor. Kupa futbolseverler, tarafından yoğun ilgi görürken, vatandaşlar kupa önünde fotoğraf çektirmek için kuyruklar oluşturdu. 73. durağı olarak Türkiye'ye gelen FIFA Dünya Kupası, Türkiye'den sonra ise İsveç'e gidecek.

Futbol dünyasının en değerli sembolü FIFA Dünya Kupası, İstanbul’da büyük ilgi gördü. Coca-Cola tarafından düzenlenen FIFA Dünya Kupası Turu kapsamında İstanbul'a gelen FIFA Dünya Kupası, Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi önündeki özel çadırda futbolseverlerle buluştu. FIFA Dünya Kupası’na Türkiye ziyaretinde eşlik etmek için, Fransız efsane futbolcu Christian Karembeu da İstanbul'a geldi.

Sadece kupayı kazanma başarısı göstermiş takımların kadroları ve FIFA tarafından özel olarak yetkilendirilen kişilerin dokunabildiği FIFA Dünya Kupası için Coca-Cola tarafından kurulan özel çadırda, sporseverler FIFA Dünya Kupası ve 2014 FIFA Dünya Kupası maskotu Fuleco ile hatıra fotoğrafı çektirdi ve sporla iç içe bir gün geçirdi.

Tur kapsamında geçtiği her ülkede yüz binlerce taraftarı peşinden sürükleyen, dünyanın en değerli futbol sembolü FIFA Dünya Kupası, Coca-Cola tarafından Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin önünde kurulan özel çadırda binlerce sporseverle bir araya geldi. 1998 yılında Fransa Milli Takımı Dünya Kupası’nı kazanmış, aynı zamanda iki kez de Şampiyonlar Ligi Kupası’nı havaya kaldırmış olan Fransız efsane futbolcu Christian Karembeu da, FIFA Dünya Kupası’nın Türkiye ziyareti kapsamında kurulan çadır etkinliklerine özel olarak katıldı.

KAREMBEU: DÜNYA KUPASI HAYALLERİN VE UMUDUN SİMGESİDİR

Türkiye’yi bir futbol ülkesi olarak yakından takip ettiğini belirten Karembeu, "Türkiye’nin çok yakın bir zamanda Dünya Kupası’nda yer alacağına inancım tam." dedi.

FIFA Dünya Kupası’nı kazanmanın bir futbolcunun ulaşabileceği en büyük büyük başarı olduğunu vurgulayan Karembeu, "Dünya Kupası, hayallerin ve umudun simgesidir. FIFA Dünya Kupası’nı 1998 yılında havaya kaldırmış biri olarak, Kupa’yı tekrar yakından görmek çok önemli bir tecrübe ve heyecan. Bu imkânı sunan FIFA ve Coca-Cola’ya teşekkür ediyorum." dedi.

ZİYARETÇİLER FUTBOL DOLU BİR GÜN GEÇİRDİ

Bu arada Eylül ayında Brezilya’dan yola çıkan FIFA Dünya Kupası, gittiği her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de futbol coşkusunu doruklara taşıdı. İstanbullu futbolseverler, 7’den 70’e herkesi coşku seline sürükleyen FIFA Dünya Kupası Turu etkinliklerinde, Coca-Cola tarafından kurulan özel FIFA Dünya Kupası çadırında, üç boyutlu hologram filmiyle Dünya Kupası maçlarının unutulmaz anlarını izleme imkanına sahip oldu. Ayrıca, 2014 FIFA Dünya Kupası maskotu Fuleco ve orijinal FIFA Dünya Kupası ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

FIFA tarafından özel olarak görevlendirilen kişiler, devlet başkanları ve kupayı kazanma başarısı göstermiş takımların kadroları haricinde, kimsenin dokunamadığı, 36.8 santimetre uzunluğunda, 6.175 gram ağırlığındaki 18 ayar altından yapılmış orijinal FIFA Dünya Kupası’na İstanbullu futbolseverler, büyük ilgi gösterdi.

FIFA DÜNYA KUPASI HAKKINDA

73. durak olarak İstanbul ziyaretini tamamlayan Dünya Kupası, FIFA Dünya Kupası Turu dâhilinde tüm dünyada 51’i yeni, 90 ülkeyi ziyaret ediyor. Tur boyunca yaklaşık 150 bin km yol kat eden kupanın İstanbul’dan sonraki durağı ise İsveç olacak.

FIFA Dünya Kupası 36,8 santimetre yüksekliğinde, 6,175 gram ağırlığında, 18 ayar som altından yapılmış. Tabanda iki tabaka malakit taşı bulunuyor.

Kupanın altında, 1974’ten beri FIFA Dünya Kupası’nı kazanan ülkeler ve turnuva yılı kazılı. FIFA Dünya Kupası’nı kazanan takımlar bir süreliğine orijinal kupayı tutabiliyorlar. Sonrasında, kupanın bir benzeri (replikası) veriliyor.
Altın kaplama olan bu benzerler (replika), FIFA Dünya Kupası Kazananları Kupası adıyla anılıyor.
CİHAN

Yorumlar