Dünya CEO’ları, Beşiktaş Kulübü’nü örnek aldı

Beşiktaş Kulübü, dünyanın 350 global şirketinin CEO’sunun katıldığı ‘Gala 2014’ Konferansı'nda yönetim şekli ile örnek oldu.

Google Haberlere Abone ol
Dünya CEO’ları, Beşiktaş Kulübü’nü örnek aldı

Beşiktaş Kulübü, dünyanın 350 global şirketinin CEO’sunun katıldığı ‘Gala 2014’ Konferansı'nda yönetim şekli ile örnek oldu.

İstanbul'da yapılan CEO'lar konferansında konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün para harcama kurallarını değiştirdiklerini ve sıkıntılı günlerini bu şekilde atlattıklarını söyledi.

Tüm yabancı katılımcıların Beşiktaş forması giydiği toplantıda Fikret Orman’ın ingilizce ‘Uluslararası Beşiktaş Taraftarlar Toplantısına hoş geldiniz’ diyerek konuşmasına başlaması, salonda alkışlandı ve gülüşmelere neden oldu.

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş'ın en eski bir kulüp olduğunu, diğer takımlardan da bu yönüyle çok farklı olduğunu belirterek, "İstanbul çok güzel bir şehir. 1903 yılında kuruldu. Sportif anlamda bir çok branşta mücadele ediyoruz. 20 milyondan fazla taraftarımız var. Bazı ülkelerden bile sayımız fazla. Bu bir sevgi değil. Bu bir tutku. Tutkunun tanımı Beşiktaş’tır." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın sadece bir takım ve kulüp olmadığını da belirten Başkan Fikret Orman, "27 bin kulüp üyemiz var. 3 yılda bir seçim oluyor. 2012 yılında mart ayında kulüp o zamanlarda kötü günlerdeydi. Bir çok mahkeme davamız vardı. UEFA’da sıkıntılarımız vardı. Çok zor ve kötü günlerdi. Stadımız vardı ama gelirimiz rakiplerimize göre düşüktü. Stadyumu yıktık. Tabi bu süreçte inşaat izinlerini zorda olsa aldık. Kendi işlerimizi geri plana attık. Böyle de olması gerekiyordu. Görmüşünüzdür boğazın hemen kenarında stadımız yapılıyor. Kendimiz firma kurararak inşaata başladık. Başka bir şirkete vermedik. Çünkü o zaman fiyatlar 2 katına çıkacaktı. Taraftarlarımız da artık daha lüks bir yapı istiyor. Burayı Ağustos ayında bitirmeyi planlıyoruz. Stadın ismi ‘Vodafone Arena’oldu ve burası sayesinde 210 Milyon dolarlık anlaşmalar yaptık." diye konuştu.

YILDIZ FUTBOLCULARLA GÖRÜŞMELERİMİZ ELBETTE OLACAK

Yaptığı en şerefli işin Beşiktaş'ı yönetmek olduğunu da belirten Başkan Fikret Orman, "Bazen bir kulüpte kalite önemli olmuyor. Bazen güvenilir olmanız çok önemlidir. Biz insanlara ilk etapta bunu gösterdik. Futbol takımımızdaki herkes kulübümüzü çok seviyor. Mesela futbolcularımızdan Sivok ve Holosko takımı kesinlikle bırakmayacaklarını söyledi. Oyuncularımızın böyle düşünmeleri bizim için bir onur. Benimde kariyerim boyunca yaptığım en şerefli iş Beşiktaş Kulübü’nü yönetmek oldu." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Buranın parasını harcarken dikkatli olmalısınız. Çünkü kendi cebinizdeki paranızı değil taraftarın parasını harcıyorsunuz. Bu güne kadar yıldız futbolcu alıp alıp kulübü batırdılar. Biz bunu yapmayacağız. Beşiktaş’ta para harcama kurallarını değiştirdik. Fakat şu anda düzelme durumundayız. Kulübü geçmişte bu duruma sokanlardan ise el sıkışarak anlaşmak istiyoruz. Tüm bunların yanında ilerisi için bazı tabiki de yıldız futbolcularla da görüşmelerimiz olacak."

Bu arada CEO’lardan bir temsilci başkan Fikret Orman’a çeşitli hediyeler verdi ve toplantı sona erdi.
CİHAN

Yorumlar